Kocaman çöküş

Kocaman çöküş

Konyaspor’a tarihi başarılar yaşatan Aykut Kocaman son dönemde yeşil-beyazlı kulüpte kötü günler geçiriyor. Kocaman geçtiğimiz sezondan buyana Konyaspor başında çıktığı 30 maçta sadece 5 galibiyet alabildi.

İttifak Holding Konyaspor’un efsane hocası Aykut Kocaman bu sezon kötü günler geçiriyor.

Geçen sezon Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasının ardından Konyaspor'da üçüncü kez göreve başlayan teknik direktör Aykut Kocaman, yeşil-beyazlı ekiple istediği başarıyı yakalayamadı. Deneyimli teknik adam Süper Lig'de 2018-2019 sezonu 13. haftasında deplasmanda oynanan Galatasaray maçıyla göreve başlamıştı. 54 yaşındaki teknik adamın yönetiminde Konyaspor geçen sezon 22 maçta 5 galibiyet, 12 beraberlik, 5 yenilgi aldı ve 27 puan topladı. Konya ekibi, 2018-2019 sezonunu 44 puanla 8. sırada tamamlamıştı. Süper Ligde beraberlik rekorunun kırıldığı sezonda puan ortalaması ise 1.23 oldu.

Sahasında Gaziantep FK ile 0-0 berabere kalan Konyaspor'da galibiyet hasreti 7 maça çıktı.

Konyasporda galibiyet hasreti yine dinmedi. Yeşil-beyazlı ekip, 7. haftada deplasmanda oynadığı ve 4-1 kazandığı Kasımpaşa maçından sonra bir daha 3 puanı bir arada göre Konyaspor, söz konusu 7 maçlık dönemde 2 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Aykut Kocaman'ın ekibi, Gençlerbirliği ve Gaziantep FK ile berabere kalırken, Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ve Çaykur Rizespor maçlarını ise kaybetti. Yeşil-beyazlı ekip aldığı beraberlikle puanını 14 yaptı ve ateş hattına yakın kalmaya devam etti. Konyaspor sahasında oynadığı Gaziantep FK maçını 0-0 berabere tamamladı ve yine galip gelemedi. Son sekiz haftada kazanamayan Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor, geçen sezonun ikinci yarısından bu yana istediği performansı gösteremiyor. Geçen sezon 19.haftada evinde 2-0 kazandığı Antalyaspor maçından beri Konyaspor ligde oynadığı son 30 maçta sadece 5 kez kazanabildi.

Geçen sezon son 16 maç:

2 galibiyet 10 beraberlik 4 yenilgi

Bu sezon ilk 14 maç:

3 galibiyet 5 beraberlik 6 yenilgi

Toplam son 30 lig maçı

5 galibiyet 15 beraberlik 10 yenilgi

 

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum