Kocaeli Büyükşehirli Sarı, Kumluca’da Şampiyon Oldu

Kocaeli Büyükşehirli Sarı, Kumluca’da Şampiyon Oldu

Antalya Kumluca güreşlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Ramazan Sarı, deste küçük boyda birinci oldu.Kumluca Karatepe stadında 71’i başpehlivan yaklaşık 1300 güreşçinin katıldığı ve iki g...

Antalya Kumluca güreşlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Ramazan Sarı, deste küçük boyda birinci oldu.

Kumluca Karatepe stadında 71’i başpehlivan yaklaşık 1300 güreşçinin katıldığı ve iki gün süren Antalya Kumluca güreşlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Ramazan Sarı, deste küçük boyda birinci oldu. Sabah erken saatlerde başlamasına rağmen, final müsabakası hava kararıncaya kadar devam etti. Güreşlerin finalinde geçen yılın birincisi Orhan Okulu ile Recep Kara karşı karşıya geldi. Normal süresinde birbirlerine üstünlük sağlayamayan pehlivanlar, puanlama bölümünde de eşitliği bozamadılar. Son olarak altın puanda rakibini yenen Orhan Okulu, başpehlivanlığın sahibi oldu.

Kumluca yağlı güreşlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un başarılı genç pehlivanlarından Ramazan Sarı deste küçük boyda, Ankara Büyükşehir Belediyespor’un yağlı güreşçisi Yusuf Bulut ile finalde karşılaştı. İki genç pehlivan çayırda kıyasıya mücadele etti. Sarı rakibini iç kazık, ters paça oyunuyla normal sürede yenerek birinci oldu. Öte yandan, Kumluca güreşlerinde güreş ağalığını ise ihalede 250 bin lira veren iş adamı Metin Özkan kazandı. Kumluca güreşlerini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ile Mustafa Köse, MHP eski milletvekili Sinan Oğan ve eski milli halterci Naim Süleymanoğlu ile yaklaşık 15 bin güreş sever izledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.