Koca yürekli şoför herkese örnek oldu

Koca yürekli şoför herkese örnek oldu

15 Ocak günü, sokakta bulduğu 5 bin 600 TL'yi sahibine ulaştıran Konya Büyükşehir Belediyesi Otobüs şoförü İsmail Ertürk, Merhaba Gazetesi'ne konuştu

Akşam vardiyası için 15 Ocak Pazartesi günü işe giderken yerde lastiğe bağlı, tomarla para gören Konya Büyükşehir Belediyesi Otobüs şoförü İsmail Ertürk, Konyalılar'ın ve tüm Türkiye'nin sevgisini kazandı. Önceki gün, saat 15.30 sularında işe giderken, Eski Garaj  Otobüs Harekat Merkezi çıkışında yerde para gördüğünü ve ilk bakışta kendisine şaka yapıldığını düşünen şoför Ertürk, o an yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bana şaka yapıldığını düşündüm. Televizyonlarda hep görürdüm. Sosyal deneyler yapılır ve insanların tutumları test edilirdi. İlk an öyle düşündüm. Çok heyecanlandım. Elim ayağım titredi" dedi.

PARAYI SAYARKEN BİLE TUHAF OLDUM

1976 Doğanhisar doğumlu olan şoför İsmail Ertürk, 4 yıldan fazla bir süredir Konya Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığını dile getirdi. Yolda yürürken bir miktar para bulduğunu belirten Ertürk, "Yerde para gördüm. Çok heyecanlandım. Saat 15.30'da mesaim başlayacaktı. O an için bir şey yapamadım. Para bende duruyordu. İlk gün yetkililere bilgi veremedim" şeklinde konuştu. Ertesi gün 200 bine yakın takipçisi olan Konya'da Trafik sayfasında bir paylaşım yaptığını hatırlatan Ertürk, daha sonra şunları söyledi: "Bir sonuç alamadım. Otogarda paranın kaybolduğuna dair bir anons yaptırmak istedim. Zabıtanın yanına gittim. Onlar da 'Biz böyle kayıp bir para olduğunun anonsunu yaptık' dediler. Kaybeden kişi zaten anons yaptırmış. Ben, seferde olduğum için böyle bir anonsun varlığından dahi haberdar olamadım. Parayı kaybeden Fahrettin Selek'i aradılar. Beyefendi yanımıza geldi. Kaybettiği miktarı bana söyledi. Bulduğum para ile söylediği miktar aynıydı. Paranın o kişiye ait olduğuna gönlüm razı oldu. Para lastiklenmiş, toplu haldeydi. Poşetin içinde falan da değildi. Para 1 gün bende kaldı. Hiçkimse ile para bulduğumu paylaşmadım. Sadece Ramazan adında bir yeğenim var, onu aradım. O da 'Sahibi bulur, gerekli yerlere başvur' dedi. Parayı kaybeden arkadaşımız bana teşekkür etti. Çok teşekkür etti. Bana ait olmayan bir şeyi harcayamam. Sayarken bile kendimi kötü hissettim. Herkes, duyarlı olsun. Duyarlı eşyalar bu sayede daha rahat bulunur."

img_8762.jpg

"AMCAM ŞAKA YAPIYOR SANDIM"

Şoför İsmail Ertürk'ün yeğeni Ramazan Ertürk de "Amcam, ilk beni aradı. Şehir dışındaydım. Bir miktar para bulduğunu söyledi. Ben de amcama 'Amca şaka yapıyorsun herhalde' dedim. Çok şaşırdım. Miktarını sordum. Sosyal medyada paylaşım yapmasını ilk başta istemedim. Konya'ya gelip, gerekli mercilere birlikte başvuralım dedim. Amcamın bu davranışı herkese örnek olsun" diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL/SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum