KOÇ BAE’ye zırhlı araç satacak

KOÇ BAE’ye zırhlı araç satacak

Koç Grubu bünyesindeki Otokar, Birleşik Arap Emirlikleri için zırhlı araç üretecek. Siparişin toplam büyüklüğü 661 milyon dolar olarak belirtildi.

Savunma sanayii şirketi Otokar, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) silahlı kuvvetlerine 661 milyon dolar değerinde zırhlı araç üretmek üzere anlaşma yaptı. Ambifibik özellikli 8×8 zırhlı araçları, Otokar ile BAE şirketi Tawazun'un BAE'de ortaklaşa kurduğu Al Jasoor (Cesur) şirketi üretecek.

Anlaşma Abu Dhabi'de gerçekleşen Ortadoğu'nun en büyük savunma sanayii fuarı IDEX 2017'de duyuruldu. Abu DabiEmirliği'nin Veliaht Prensi ve BAE Silahlı Kuvvetleri Başkomutan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın “Rabdan” isimli 8×8 aracın ilk prototipinin açılışını yaptığı törene, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Abu Dabi Büyükelçisi Can Dizdar, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Tawazun CEO'su H.E.Saif Muhammed El Hajeri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.