Kobi’ler Ar-ge Eğitimi Alacak, Proje Geliştirecek

Kobi’ler Ar-ge Eğitimi Alacak, Proje Geliştirecek

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) ar-ge eğitimi verecek. "Ar-Ge Mentör Ağı" projesiyle KOBİ ölçeğindeki özel sektör firmalarına ar-ge altyapısı ve ar-ge kültürünün oluşması, ar-ge...

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) ar-ge eğitimi verecek. "Ar-Ge Mentör Ağı" projesiyle KOBİ ölçeğindeki özel sektör firmalarına ar-ge altyapısı ve ar-ge kültürünün oluşması, ar-ge ve yenilik projeleri hazırlama, proje yazma ve yürütme yeteneklerinin geliştirilmesi ve firmaların bilim ve teknolojiye erişiminin kolaylaştırılmasına yönelik eğitimler verilmesi amaçlıyor.

EİB ve Ege Sistem Bilişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. işbirliğiyle yürütülecek projenin açılış toplantısı Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapıldı. Toplantıda konuşan EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, ar-ge ve inovasyona önem ve değer verdiklerini, bu konuda birçok çalışma yürüterek, Ege Bölgesi ve Türkiye’de yapılan çalışmalara destek olduklarını söyledi. Mentörlük mekanizmasının kurulması ve uygulanması ile firmalarda ar-ge altyapısı ve ar-ge kültürünün oluşması, firmaların ar-ge ve yenilik projeleri oluşturma, proje yazma ve yürütme yeteneklerinin geliştirilmesi ve firmaların bilim ve teknolojiye erişiminin kolaylaştırılmasını amaçladıklarını kaydeden Ünlütürk, projenin beraber yürütüleceği, ar-ge ve yenilik kapasite arttırımında iyi uygulama örnekleri oluşturabilecek 20 firmanın seçildiğini, bundan sonraki aşamada bu firmalara birer mentör atanacağını, dokuz ay boyunca durum analizleri yapılarak belirlenen iyileştirme faaliyetlerinin hayata geçirilmesinin sağlanacağını ifade etti.

‘İNOVASYONU A’DAN Z’YE İÇSELLEŞTİRECEĞİZ’

Türkiye’de bir ilk olan İnovasyon Yönetimi Akademisi programıyla firmalarda A’dan Z’ye inovasyonun içselleştirilmesini amaçladıklarını belirten Ünlütürk, “Büyük başarı yakalayan bu programı tüm Türkiye’ye yaygınlaştırma çalışmalarımızı da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) katkılarıyla hızla sürdürüyoruz. Diğer yandan TİM tarafından, inovatif çalışmaların ihracatla buluşması amacıyla her yıl düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nı, bu yıl birliklerimiz işbirliğiyle İzmir’den Anadolu’ya açtık, her yıl düzenlenmesi için gerekli çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ayrıca firmalarımızın, ulusal ve uluslararası kaynaklarla yürüttüğümüz sektörel ar-ge projeleriyle gelişmiş ve yeni teknolojilere erişimini kolaylaştırıyoruz.” diye konuştu.

KOBİ ölçeğindeki özel sektör firmalarının ar-ge ve yenilik odaklı faaliyet yapabilme kapasitelerini arttırmaya yönelik mentörlük mekanizmasının geliştirilmesinin ve uygulanmasının amaçlandığını vurgulayan Ünlütürk, şöyle devam etti: “Ar-Ge Mentör Ağı projesi de bu çağrıya yönelik olarak hazırlandı ve desteklenmeye hak kazandı. Bölgemizdeki firmaların ar-ge ve inovasyon odaklı çalışmalar yürüttüğü fakat desteklerden faydalanma oranının düşük olduğu gözönünde bulundurulduğunda, bu noktada hem proje yazma ve üretme hem de projelerimiz için doğru kaynak yaratma konularında insan kaynağına olan ihtiyaç göze çarpıyor. İşte bu noktadan hareketle proje, bu eksiği olabildiğince kapatmak için kurgulandı.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.