Kobani Olaylarının Van'a Maliyeti: 10 Milyon Tl, 119 Tutuklu

Kobani Olaylarının Van'a Maliyeti: 10 Milyon Tl, 119 Tutuklu

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Kobani olayları nedeniyle il genelindeki zararın maliyetinin 10 milyon lira olduğunu açıkladı. Vali Aydın, olaylar nedeniyle 119 kişinin tutuklandığını, tutuklananlardan 29'unun ise 18 yaşından küçük olanların...

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Kobani olayları nedeniyle il genelindeki zararın maliyetinin 10 milyon lira olduğunu açıkladı. Vali Aydın, olaylar nedeniyle 119 kişinin tutuklandığını, tutuklananlardan 29'unun ise 18 yaşından küçük olanların oluşturduğunu vurguladı.

6 -10 Ekim tarihleri arasında IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları bahane edilerek Van ve ilçelerinde meydana gelen olayların bilançosunu Vali Aydın Nezih Doğan; İl Jandarma Komutanı J. Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile birlikte kamuoyuyla paylaştı.

Vali Doğan, olaylar sırasında bir çok kamu binası ve işyerinin zarar gördüğünü ifade ederek, “40 kamu binası, 53 mobese direği, 72 vatandaşa ait özel araç, 9 banka şubesi, 22 banka ATM'si ve 11 siyasi parti şubesi ve 469 özel iş yeri zarar gördü.” dedi.

Olaylar sırasında meydana gelen zararların valilik tarafından bugün itibariyle ödenmeye başlandığını dile getiren Doğan, “361 kişinin beyanında 'benim hasarımın miktarı bu kadardır' diyenlerin oluşturduğu hesapta; 12 milyon 576 bin liralık bir hasar görünüyor. Onlarla yaptığımız ön görüşmede, bizim karşılamamız mümkün olan bölümü yani 7 milyon 544 bin 860 lira karşılama ile ilgili karar aldık. Yine teknik bilirkişiler tarafından yapılan tespitler 2 milyon 455 bin liraydı. Bunu hemen ödemek için karar aldık. Yani toplam 10 milyon liralık bir bedeli bugün itibariyle kaymakamlıklara ilgili kişilerin hesaplarına yatırılmak üzere gönderdik.” ifadelerini kullandı.

Van merkez ve ilçelerinde çıkan olaylarda olaylarda 248 kişinin gözaltına alındığını belirten Vali Doğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Şuanda gözaltında kimse yok. Tutuklananların sayısı ise 119 oldu. Bunlardan 29’u 18 yaşından küçük, geriye kalan 90’ı ise 18 yaş üstündedir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.