Kobani Olaylarının Siirt'e Faturası 23 Buçuk Milyon Lira

Kobani Olaylarının Siirt'e Faturası 23 Buçuk Milyon Lira

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Kobani olaylarının il genelindeki faturasının 23 buçuk milyon lira olduğunu açıkladı. Vali Tutulmaz, "Bu para yine bu yörenin insanına, okul yol ve benzeri hizmet olarak dönecekti. Ancak şimdi bu kaynak, eski okulu...

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Kobani olaylarının il genelindeki faturasının 23 buçuk milyon lira olduğunu açıkladı. Vali Tutulmaz, "Bu para yine bu yörenin insanına, okul yol ve benzeri hizmet olarak dönecekti. Ancak şimdi bu kaynak, eski okulu tamir etmek, eski binayı tamir etmek veya vatandaşımızın zararının giderilmesi şeklinde kullanılacak. Gönül isterdi ki bu kaynağın daha verimli daha kişilere bireylere gelir getiri alanlarında kullanılsın, ancak olmadı.” diye konuştu.

Siirt'te Kobani olayları sırasında yakılan İl Halk Kütüphanesi'nin yerine Güres Caddesi'nde yeni bir kütüphane kuruldu. Kütüphanenin açılışına katılan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, “Bölge ve ilimizde yaşanan olayların bizi böyle apar topar ve mütevazı bir kütüphaneyi açmak için bir araya getirdi. Hızlı bir şekilde bu kütüphanenin açılışını sağlayan başta Vali Yardımcımız, Kültür Müdürü ve Kütüphane personeline teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi çağımız bilgi çağı, bu bilgiye ne kadar iyi ulaşabilirsek, bilgiyi ne kadar kullanabilirsek dünyada da mutlu olarak o derece ön planlarda oluyoruz. Bunun örneğini de her ortamda görme imkânımız vardır. Bildiğiniz gibi bilgi düşmanları, bilgiye ulaşılmasını istemeyenler, çocuklarının eğitim ile ufkunun açılmasını istemeyenler, kendilerinin devamlı hegomanya altında tutulmasını isteyenler, bizim okullarımıza, kütüphanemize, Halk Eğitim binamıza ve sağlık ocaklarımıza büyük bir tahribat yaptılar. Ancak onlara en büyük cevabı bugün kısa sürede kütüphaneyi yani bilgi kaynağını hemen hizmete açarak veriyoruz. Sizlerin bu desteğinden dolayı ayrıca sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

"SAVAŞTA BİLE SAĞLIK OCAKLARINA SALDIRILMAZ"

İl merkezinde yakılan Halk kütüphanesinin yerine apar topar ve mütevazı bir kütüphane yapıldığını açıklayan Vali Tutulmaz, Cenevre anlaşmasına göre savaşta bile sağlık ocaklarının ve sağlık hizmeti veren kurumların yakılmadığını ancak ilimizde bazı canilerin bunu yaptığını açıklayarak, “Bildiğiniz gibi burada sadece, bilgi kaynaklarına müdahale edilmedi. Ayrıca vatandaşlarımızın rızıklarının kaynağı olan iş yerlerine de müdahale edildi. Şimdi savaş ortamında dahi, müdahale edilmeyen yerlerden birisi sağlık kurumlarıdır. Bu Cenevre sözleşmesi ile kabul edilmiş bir kuraldır ve dünyada herhangi bir yerinde savaş olsa bile sağlık ocaklarına ve sağlık kurumlarına saldırı yapılamaz. Ancak gözü dönmüş caniler, gözü dönmüş teröristler maalesef bu kararı bile ihlal ettiler. Kendilerinin hizmet gördüğü sağlık ocaklarını yaktılar ve sağlık ocaklarını da hizmet dışı bıraktılar. Şimdi geçen hafta yapılan bu müdahalelerinin sonucu olarak yaptığımız tespitlerde maalesef 23 milyon 500 bin lira gibi bir maliyet ortaya çıktı. Bunun kaynağı yine bu yörenin insanına okul yol ve benzeri olarak dönecekti ancak şimdi ne oldu bu kaynaklar aynı şekilde eski okulu tamir etmek ile, eski binayı tamir etmek ile veya vatandaşımızın zararının giderilmesi şeklinde kullanılacaktır. Gönül isterdi ki bu kaynağın daha verimli daha kişilere bireylere gelir getiri alanlarında kullanılsın, ancak olmadı.” diye konuştu.

Siirt’te yeni kurulan kütüphane ile ilgili açıklamada bulunan İl Kültür Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, olaylar nedeni ile İl Halk Kütüphanesi'nin yerine bakanlığın ve Siirt Valiliği'nin desteği ile bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde geçici kütüphane binası kiralandığını ve bunun yerine geçici bir kütüphane kurduklarını, İl Halk Kütüphanesi'nde bir müdür vekili, bir kütüphaneci, 6 memur, 2 güvenlik görevlisi ve bir temizlik elemanın görev yapacağını açıkladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.