Koalisyon Güçleri Suriye’de Işid Hedeflerini Vurdu

Koalisyon Güçleri Suriye’de Işid Hedeflerini Vurdu

ABD ile koalisyon güçleri Suriye’de IŞİD’in hakim olduğu bölgelere hava saldırısı düzenledi. Hava saldırısına ABD'nin yanında aralarında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yer aldığı bazı Arap ülkeleri katıldı.ABD...

ABD ile koalisyon güçleri Suriye’de IŞİD’in hakim olduğu bölgelere hava saldırısı düzenledi. Hava saldırısına ABD'nin yanında aralarında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yer aldığı bazı Arap ülkeleri katıldı.

ABD hava kuvvetleri, koalisyon güçlerinin de desteği ile ilk kez Suriye’de IŞİD’e yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Operasyonda Suriye’nin Rakka şehrindeki IŞİD’e ait depo ve tesisler hedef alındı. ABD hava saldırısına, savaş jetlerinin yanında Predator ve Reaper modeli insansız hava araçları ile katıldı. Ayrıca bölgede bulunan savaş gemilerinden Tomahawk füzeleri fırlatıldı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, “ABD ordusu ve müttefik ülkelerin askeri kuvvetlerinin Suriye’de IŞİD’e karşı avcı ve bombardıman uçakları ile Tomahawk füzelerinin kullanıldığı bir askeri operasyon gerçekleştirdiğini doğruluyorum.” dedi. Söz konusu operasyon kararının bu sabah ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nca alındığını bildiren Kirby, daha fazla detay veremeyeceğini ifade etti.

Hava operasyonuna ABD’nin dışında sadece bazı Arap ülkeleri katıldı. Bu Arap ülkelerin Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün’ün olduğu ifade edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.