Kmtso Üyelerine İskenderun Limanı Tanıtıldı

Kmtso Üyelerine İskenderun Limanı Tanıtıldı

İskenderun Deniz Ticaret Odası ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) işbirliğinde düzenlenen toplantıda, İskenderun Körfezi'nde faaliyette bulunan liman işletmelerinin rekabetçi hizmet standartları ve kapasiteleri tanıtıldı.KMTSO...

İskenderun Deniz Ticaret Odası ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) işbirliğinde düzenlenen toplantıda, İskenderun Körfezi'nde faaliyette bulunan liman işletmelerinin rekabetçi hizmet standartları ve kapasiteleri tanıtıldı.

KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Gölcü, KMTSO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantının açılışındaki konuşmasında, Kahramanmaraş’ın bir milyonu aşkın nüfusu, 2 milyar doları geçen dış ticaret hacmi, 3,5 milyar dolar sanayi üretimi, 1 milyar dolar tarımsal üretimi, 4 milyar dolar kredi hacmi, 5 milyar dolar reel sektör yatırımı ile ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Kahramanmaraşlı sanayicilerin, Türkiye’de iddialı olduğu sektörlerde gerçek bir başarı öyküsü yazdığının altını çizen Gölcü: “Kahramanmaraşlı sanayiciler, 870 sanayi tesisinde; Türkiye ipliğinin yüzde 35’ini, kumaşın yüzde 10’unu, metal mutfak eşyalarının yüzde 60’ını, çimentonun yüzde 9’unu, kağıdın yüzde 20’sini, üreterek ciddi bir dış ticaret hacmi ve katma değer oluşturmaktadır” dedi.

İskenderun Limanı’nın bölge için büyük önem taşıdığını vurgulayan Gölcü: “Bölgemizde çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Yaptığımız yatırımlarda üretim maliyeti kadar lojistik maliyetleri de çok büyük önem arz ediyor. İskenderun Körfezi’nde yer alan liman işletmeleri de çok ciddi yatırımlar yapıyorlar” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ ANADOLU KAPLANI”

İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak ise, konuşmasına, Kahramanmaraş’ta karşılaştıkları misafirlik örneğine teşekkür ederek başladı. Kahramanmaraş’ın, Anadolu’nun Kaplanları diye adlandırılan 3-5 şehirden biri olduğunu vurgulayan Kaplan, şunları kaydetti: “Sayın Özdal’ın dediği gibi ürettiğimiz malı bir yerden bir yere sevk edip pazarlayarak para kazanıyoruz. Dolayısıyla üretim kadar lojistik masrafları da ürettiğiniz yerin çok önemli maliyetlerinin içine giriyor. Bizlerde bu konuda sizlere yardımcı olmak üzere neden İskenderun Limanı kullanılsın diye buralara kadar geldik.”

Açılış konuşmalarının ardından, İskenderun Deniz Ticaret Odası’nı tanıtan bir sunum yapıldı. Daha sonra Assan Limanı İşletme Müdürü Faruk Irmak, Limak Pazarlama Müdürü Yaşar İnal, Denbirport Liman Müdürü Bülent Çelik, Ekmar Denizcilik Liman Müdürü Mustafa Akarca ve Toros Terminal Satış şefi Hüseyin Bayraklı limanı anlatan sunum yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.