Klima Bakımı Yaptırmak İçi Doğru Klima Servis Nasıl Bulunur?

Klima Bakımı Yaptırmak İçi Doğru Klima Servis Nasıl Bulunur?

Klima Bakımı Yaptırmak İçi Doğru Klima Servis Nasıl Bulunur?

 

Klimalar, günümüzde iklimlendirme için çok önemli bir buluş. Hava almayan mekânlarda, evlerimizde, iş yerlerinde çokça kullanılan bu aletler özellikle yaz aylarında bunaltıcı sıcaklardan kaçmanın en kolay yolu. Kafelerde de sıkça görebileceğimiz klimalar hem iyi bir iklimlendirme yöntemi hem de iklimlendirmeyi yaparken enerjiden fazlaca tasarruf etmenizi sağlıyor. Son zamanlarda çıkan A+ enerji sınıfındaki klimalar elektrik üretimini en aza indirdiği için yaz aylarında evinizi serinletirken cebinizi de sıcak tutuyor diyebiliriz.

Klimaları kullanırken talimatlara dikkat etmek çok önemli. Özellikle küçük yaştaki çocukların saatlerce klimanın önünde durmaları engellenmeli çünkü bünyesi zayıf olan çocuklar aşırı soğuk havaya maruz kaldıkları zaman rahatsızlanabilirler. Klima kullanımında bir diğer önemli husus ise klimanın bakımının düzenli olarak yaptırılması.

Klima bakımı zamanında yapılmadığı zaman hem iyi ısıtıp soğutmazlar yani performansları düşer; hem de insan sağlığına olumsuz etkileri olabilir. Klimanın bakımını evde yapmak gerçekten zor. Klimanın bakımının iyi bir şekilde yapılmasını istiyorsak bu işten anlayan klima servisi elemanlarını çağırmamız şart.

İşinin ehli bir klimanın bakımını yaparken bizim ulaşamadığımız yerlere kadar temizlerler. Örneğin; klimanın fanı. Biz klimanın fanını evde temizlemeye kalkarsak klimamızı bozabiliriz; bu nedenle klima bakım ve onarımında klima servisinin önemi büyüktür. Klimamızı yılda en az bir defa kontrol ettirmeliyiz. Aksi durumda klimamızda meydana gelebilecek sorunlarla yüzleşmek zorunda kalabiliriz.

Standartlara göre sadece soğutma amacı ile kullanılan klimalar, en az yılda bir kere; hem soğutma hem de ısıtma amacı ile kullanılanlar ise en az 6 ayda bir teknik servis tarafından bakıma alınmalıdırlar. Ayrıca klimayı her gün kullanıyorsanız en az haftada bir filtresini çıkarıp temizlemelisiniz.

Çok sık kullanılmayan durumlarda klimanın filtresi ayda bir veya 2 ayda bir temizlenebilir. Bunların dışında klimanızın veriminin azaldığını düşünüyorsanız, klimanın üflediği hava kuru ise ya da klimadan koku geliyorsa klima servisini arayarak bakımını yaptırmanızda fayda var. Klimanın soğutma gücü düşmüşse de arayarak yardım almalısınız; çünkü klimanın gazı azalmış olabilir.

Klimanın gazı azaldığı zaman veriminde büyük bir düşüş görülür ve değiştirilmesi gerekir. Ayrıca yılda bir teknik servisin gelerek klimanızın elektronik aksamları ve su çıkış borusu gibi kısımlarını da kontrol etmesi gerekmektedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.