KKYDP Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlar Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

KKYDP Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımlar Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Konya'da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 11. Etap Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı tanıtımı toplantısı gerçekleştirildi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, İl Tarım Şube Müdürleri ve sivil topluk kuruluşu temsilcileri, tarım danışmanları katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, sektörün beklentilerini ve yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Baydar, "Kırsal kalkınma yatırımlarındaki 11. Etap değişikliklerini, bizim buradan beklentilerimizi ve Konyalı çiftçilerimizi, sanayicimizi tarım ile ilgili ve sektörün yatırımlarına yönelik neleri kazandırabiliriz. Neler yapabiliriz. Bu konuları tüm taraflarıyla burada beraber değerlendireceğiz" dedi.

Kırsaldaki yatırımlar, son zamanlarda Tarım Bakanlığı'nın yatırımcı bir bakanlık haline dönüşmesinden dolayı ciddi bir ivme kazandığını belirten Baydar, "Artık bakanlığımız yatırımcı bir bakanlık hüviyetine kavuştu. Hakikaten 2006 yılından itibaren sürekli yatırımları iyi bir şekilde kanalize eden, hem çiftçiyi kırsalla ve üretimle buluşturan ve buna sanayi kısmında da önemli kazanımlar sağlatan bir kurum halindeyiz" ifadelerini kullandı.

Konya'nın 10 yıl öncesine göre tahıl üretim alanı itibari ile yüzde 10'luk azalma gösterdiğini ancak üretimde yüzde 74 oranın bir artış gerçekleştirdiklerini kaydeden Baydar, "Konya 2.3 milyon tonlardan, 4.1 milyonun üzerine çıkıyor tahıllar grubunda. Dolayısıyla yüzde 74'lük bir artış var 10 yıl içerisinde. Burada en önemli artışı sağlayan etken, tohum, bitki, bakım, besleme, zirai mücadele, ilaçlama gibi özellikle yeni teknik ve teknolojileri bilgi ile harmanlayan Konya çiftçisi alanda yüzde 10 daralma olmasına rağmen yüzde 74'lük büyümeyi gerçekleştirmiş durumdadır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.