KKTC ilk yerli otomobilini tanıttı: TOGG'dan önce yollarda olacak

KKTC ilk yerli otomobilini tanıttı: TOGG'dan önce yollarda olacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ilk yerli otomobili Günsel Oto B9'u Girne’de tanıttı.

KKTC’nin ilk yerli otomobili Günsel Oto B9'un tanıtımı, Girne Eleksus Otel’de görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

KKTC'nin ilk yerli ve milli arabası Günsel B9'un, Türk mühendisleri tarafından tasarlandı ve üretim sürecinde 1.2 milyon saat emek harcanarak üretim aşamasına getirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi içerisinde kurulan fabrikada 10 bin parçanın bir araya getirilmesiyle oluşturulan Günsel’in 2021'de yıllık 2 bin araçla başlayacak seri üretim kapasitesi ise, 2025'te yıllık 20 bin araca ulaşması planlanıyor.

KKTC'nin ilk yerli otomobili Günsel B9'un tanıtım töreninde konuşan KKTC Başbakan Ersin Tatar, şu ifadeleri kullandı:

''Doğu Akdeniz'de Mavi vatanda KKTC ile ilgili çok olumsuzluklar konuşulmaktadır. Ama bu akşam bu konuşmalar hepsini mahkum etmektedir. Biz başarılı bir milletin başarılı evlatlarıyız. Biz Kıbrıslı Türkler, var olma mücadelesinde çok isimler yetiştirdik. Onların bir tanesi de hepimiz kabul etmeliyiz ki mücadele yıllarından beri her türlü zorluğa göğüs geren Suat Günsel'dir. KKTC bu proje ile geleceğine imza atmakla bu planlar ile gurur duyacaktır. Bu coğrafyada Türklük için vatan için millet için bu projelerin bu şekilde değerlendirilmesi gerektiğini paylaşmak istiyorum'.' 

Konuşmaların ardından tanıtımı gerçekleştirilen Günsel Oto, üç renk araçla sahnede izleyiciye de sunuldu.Ayrıca KKTC'nin ilk yerli otomobili Günsel B9, 2022'de seri üretime girecek olan Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili TOGG'dan önce yollarda olması ise dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.