Kızılhaç’ın İtalyan Ekibi Ülkesine Döndü

Kızılhaç’ın İtalyan Ekibi Ülkesine Döndü

Uluslararası Kızılhaç Komitesi İtalya Şubesi’nde görevli olan sağlık ekibi, Kuzey Irak’taki Ezidi kampından Habur Sınır Kapısı üzerinden İtalya’ya döndü. IŞİD terör örgütü saldırılarından kaçıp Kuzey Irak’ın Zaho ve Duhok...

Uluslararası Kızılhaç Komitesi İtalya Şubesi’nde görevli olan sağlık ekibi, Kuzey Irak’taki Ezidi kampından Habur Sınır Kapısı üzerinden İtalya’ya döndü.

IŞİD terör örgütü saldırılarından kaçıp Kuzey Irak’ın Zaho ve Duhok kentinde bulunan kamplara yerleşen Ezidilere her türlü yardım yapılmaya devam ediyor. Son olarak bir ay önce Uluslararası Kızılhaç Komitesi İtalya Şubesi de kampa gidip Ezidilere sağlık ve yemek konusunda yardımcı oldu. Bir aylık görevleri tamamlanan Kızılhaç ekibi, ülkesine döndü.

İsveç merkezli insani yardım kuruluşu Uluslararası Kızılhaç Komitesi İtalya Şubesi’nden (International Committee of the Red Cross Croce Rossa İtaliana (ICRC), bir sağlık ve yardım ekibi bir ay önce Kuzey Irak’a gitmişti. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’n Duhok ve Zaho kentinde bulunan kamplarda kalan Ezidilere yardım etmek için giden İtalya Kızılhaç ekibi, bir ayki çalışmalarından sonra ülkesine döndü. Kuzey Irak tarafından gelen Kızılhaç İtalya ekibi, Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye giriş yaptı. 12 sağlık aracı ve 21 kişilik ekiple Habur üzerinden giriş yapan İtalyan ekibi, İpekyolu üzerinden Mersin’e gidip oradan da deniz yoluyla İtalya’ya gidecek.

Kızılhaç İtalya ekibinden Andrea Scıorato, “Kuzey Irak’ta bulunan kamplardan geliyoruz. Orada kalan Ezidilere bir aydır yardım ediyorduk. Son zamanlarda Kobani’den oraya gelen Ezidilere de yardımcı olduk. Günlük yaklaşık 45 bin insana yemek yardımı yapıyorduk. Şuanda da bir aylık görevimiz bitti ve ülkemize dönüyoruz. Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye giriş yaptık, buradan böyle Mersin’e gideceğiz. Oradan da deniz yoluyla İtalya’ya gideceğiz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.