Kıymet Teyze'nin Direniş Sembolü Parkta Davul Zurnalı Kurtuluş Pastası Kesildi

Kıymet Teyze'nin Direniş Sembolü Parkta Davul Zurnalı Kurtuluş Pastası Kesildi

Edirne’de Kıymet Peker’in (75) direnişi ile gündeme gelen park ile ilgili, imar planı ve inşaat ruhsatını iptal eden mahkeme kararını kutlamak amacıyla davullu zurnalı kurtuluş pastası kesildi. Parkın kurtuluş parkını Edirne Belediye...

Edirne’de Kıymet Peker’in (75) direnişi ile gündeme gelen park ile ilgili, imar planı ve inşaat ruhsatını iptal eden mahkeme kararını kutlamak amacıyla davullu zurnalı kurtuluş pastası kesildi. Parkın kurtuluş parkını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kıymet Teyze ile birlikte kesti. Belediye Başkanı Recep Gürkan, dün Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunu kutladıklarını, mahkemeden gelen iyi haberle parkın kurtulduğunu ve bu nedenle çifte bayram kutladıklarını söyledi.

I. Murat Mahallesi Bülent Alamut Caddesi üzerinde bulunan ve mahalle halkının rahat nefes aldığı küçük bir parka nisan ayı içerisinde iş makineleri girdi. İçinde yurt binası ve kafe yapılmak isteyen parka giren iş makineleri kazı çalışmasına başlamak istedi. Mahalle halkı, parklarının yok olmaması için direniş gösterdi. Direnişin sembolü ise kendisini iş makinesinin önüne siper ederek çalışmalara engel olan Kıymet Peker (Kıymet Teyze) oldu. Yeşil alan için gösterdiği direnişle Türkiye’nin gündemine oturan Kıymet Teyze'nin mücadelesi sonuç verdi.

Kıymet Teyze'ye ilk destek yeni seçilen Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan geldi. Mazbatasını almadan Kıymet Teyze'nin yanına gelen Gürkan, iş makinelerini parktan çıkararak çalışmalara engel oldu. Ardından, mahalle sakinleri Edirne İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Aradan geçen süre içerisinde mahkeme nihai kararını verdi. Kıymet Teyze'nin mücadelesini haklı buldu. Mahkeme, parktaki imar planını ve belediyenin verdiği inşaat ruhsatını iptal ederek, mahalle sakinlerine rahat nefes aldırdı. Mahkemeden gelen sevindirici haber nedeniyle mini parkta davul ve zurna eşliğinde, üzerinde, 'En Kıymetli Teyzemiz' yazısı bulunan kurtuluş pastası kesildi.

Yeşil alanların Türkiye’de artık talan edilmesine, ranta açılmasına mahkeme kararıyla önüne geçildiğine vurgu yapan Gürkan, “Biz de bu parkı tekrar çocuk parkı yapacağız. Dolayısıyla bu galibiyetin mimarı aslında biz değil Kıymet Teyzemizdir. Kendisi bana izin verdi. Yakında yapacağımız düzenleme ile burayı Kıymet Teyze Parkı yapacağız. Bugün de Kıymet Teyze Parkı'nın kurtuluş pastasını kesiyoruz. Burada çocuklarımızı özgürce oynatacağız.” dedi.

Bu parkın çok şanslı bir park olduğunu ifade eden Kıymet Peker ise “Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Sizlerle her şey güzel. Dualarım üstünüze olsun. Ama başkanımız başta olsun. Hayırlı olsun evlatlarımıza, yaşlılarımıza ve talebelerimize.” şeklinde konuştu. Kurtuluş pastasının kesilmesinin ardından, mahalle sakinleri mahkemenin kararını davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.