Hakan Armutcu

Hakan Armutcu

Kitapların dünyasına hoş geldiniz

Kitapların dünyasına hoş geldiniz

Konya yıllardır Kitap Fuarı konusunda arayışlar içerisinde olan bir şehir. Yıllar önce TÜYAP’ın gerçekleştirdiği fuar, daha sonra şehir merkezinde çadırlarda, MKM’de devam etti. Hep daha iyisini yapmak için uğraş verildi ancak istenilen seviyeye ulaştığını söylememiz zor.

Gerek tanıtım eksikliği, gerek kitap dünyası hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerin yönlendirmesi, şehri bu alanda sürekli arayışa itti.

Ve nihayet bu yıl Selçuklu Kongre Merkezi gibi nezih, büyük, elit bir mekânda, ulaşım sorunun yaşanmayacağı noktada fuar, kapılarını kitapseverlere açtı.

Yine eksiklikler, eleştiriler olacaktır ancak şunu belirtmeliyiz ki, yapılan organizasyon gerçekten özveriyle gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin kültür birimi, basın ve halkla ilişkiler birimi ve diğer ilgili birimler Konya’nın hak ettiği “Kitap Fuarı”na kavuşması için çok çalıştılar. Görüşmeler gerçekleştirdiler, sektör temsilcileriyle konuştular.

Konya Kitap Günleri’nde imza ve söyleşi programlarına katılan yazar listesini görünce bile insan heyecanlanıyor gerçekten. Birbirinden değerli yazarlar Konyalı kitapseverlerle buluşacak.

Başka yazarlar da getirilebilir miydi? Elbette olabilirdi ama sanırım bu konuda –ülkenin içinden geçtiği hassas dönem nedeniyle- biraz dikkat edildiğini düşünüyorum.

Böylesine büyük bir etkinlikte Merhaba Gazetesi olarak biz de, fuarda yerimizi “KONYA KİTAP” Gazetesi ile aldık.

20 yılı aşkın süredir devam eden Akademik Sayfalar gibi eşsiz bir eseri Konya kültür tarihine kazandıran gazetemiz, Kitap Fuarı’nın da bir parçası olma konusunda güzel bir çalışmaya imza attı diyebiliriz.

Bu yıl ilk sayımız, ancak gelecek yıllar için güzel bir temel hazırladık. Daha iyi bir KONYA KİTAP Gazetesi hazırlamak için önemli oranda tecrübe kazandık.

Yayınevlerinin, Selçuk ve KTO Karatay Üniversitelerimiz ve Konya Büyükşehir, Selçuklu, Meram ile Karatay Belediyelerimizin destekleriyle gazetemizi fuara katılan kitapseverlere ücretsiz olarak ulaştırmayı başardık.

Emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Tekrar görüşünceye dek “Kitapla kalın.”

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Armutcu Arşivi
SON YAZILAR