Kitapla cehalete meydan okuyun

Kitapla cehalete meydan okuyun

Kitap Dostları Topluluğu Projesi” kapsamında, aynı okulda öğrenim gören bin öğrenci, “Meydan Okuyoruz Cehalete” sloganıyla çıktıkları yolda, bir yılda 3 milyon 900 bin sayfa kitap okudu

Konya Şems-i Tebrizi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde 2015 yılında başlatılan, “Kitap Dostları Topluluğu Projesi” kapsamında, aynı okulda öğrenim gören bin öğrenci, “Meydan Okuyoruz Cehalete” sloganıyla çıktıkları yolda, bir yılda 3 milyon 900 bin sayfa kitap okuyarak duygu ve kavram dünyalarını geliştirirken, kitaplarını okudukları yazarlarla da söyleşi yapma imkanını buluyor. Konya Selçuklu Şems-i Tebrizi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Ali Çifci, Müdür Yardımcıları Abdullah Mantıcı, Mehmet Çay ve Kitap Dostları Topluluğu Proje Koordinatörü Eğitimci Yazar Musa Mert, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı’yı makamında ziyaret etti. Şems-i Tebrizi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde 2015 yılında başlatılan “Kitap Dostları Topluluğu Projesi” hakkında bilgi veren Mert, çocuklardaki ciddi anlamda duygu ve kavram eksikliğini ortadan kaldırmak amacıyla, problem akıl doğurur mantığıyla başlattıkları projenin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK PROJE

Musa Mert konuşmasına şöyle devam etti: “Bir insanın hayal dünyası, duygu ve düşünce dünyası, bildiği kelimeler ve kavramlar kadardır. Beş yüz kelimeyle düşünen insan ile beş bin kelimeyle düşünen insan bir olamaz. Kavram dünyasının membaı da içerisinde birbirinden değerli kitaplarla dolu bir kütüphanedir. Sınav başarısına odaklı eğitim sisteminde, üniversite hayali olmayan, okumak istemeyen ve buna bağlı olarak davranış bozuklukları sergileyen öğrencilerimizi bu sıkıntılı durumdan kurtarmak için, onları kitaplarla tanıştırmak, kitapları onlara sevdirmek ve düzenli okuyan bireyler haline getirerek, kitabın sınav başarısını etkileyen en önemli enstrüman olduğu bilincini öğrencilerimize aşılayabilmek amacıyla “Meydan Okuyoruz Cehalete” sloganıyla bu projeyi başlattık” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren BYEGM Konya İl Müdürü Cemil Paslı ise, maneviyat ikliminin önemli şahsiyetlerinden mütefekkir, şair ve mutasavvıf Şems-i Tebrizi’ nin irfan ışığının, kendi adını taşıyan okulda devam ettirildiğini ifade ederek, Türkiye’nin uluslararası alanda daha da gelişmesi ve itibarının devam ettirilmesi hiç kuşkusuz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın başarısına bağlı olduğunu söyledi. Paslı, Kitap Dostları Topluluğu Projesi’nin Türkiye’nin tüm bölgelerinde uygulanabilirliği sayesinde, özellikle sosyal medya, play station, internet kafe gibi çocukların yoğun olarak rağbet ettiği ortamlardan onları uzaklaştırarak, sosyal, kültürel ve ahlaki anlamda olumlu yönde hayata bakış açılarını değiştireceğini sözlerine ekledi. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Paslı, okul kütüphanesine konulmak üzere kendi yazdığı kitaplardan bir kısmını Okul Müdürü Ahmet Ali Çifci’ye hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.