Kitap günleri başladı

Kitap günleri başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Konya Kitap Günleri Mevlana Kültür Merkezi’nde açıldı. Vali Yakup Canbolat, bu tür etkinliklerin şehirde düzenli olarak yapılması gerektiğini söyledi

9 Nisan tarihine kadar açık olacak Konya Kitap Günleri 70 yayınevi, 60 yazar katılırken 50 binden fazla kitap, kitap severler ile buluşacak. ‘Kitap Günleri’nin açılış programı Sultan Veled Salonu’nda yapıldı. Programa Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ak Parti İl Başkanı Musa Arat, İl emniyet Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Kültür Müdürü, Yazma Eserler Bölge Müdürü, yazarlar ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Vali Yakup Canbolat, bu tür etkinliklerin şehirde düzenli olarak yapılması gerektiğine işaret ederek, “Etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyemize ve ekiplerine teşekkür ediyoruz. Kitap hepimizin başucunda bulunması gereken bir unsurdur. Gençlere en büyük tavsiyem ellerinde masalarında hep yeni kitaplar olsun. Bu tür fuarları takip etsinler, harçlıkları ile kitaplar alsınlar” yeklinde konuştu.  Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Bu yılki kitap günlerin bir özelliği var. Etkinliği Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile birlikte ortaklaşa yapıyoruz. Mevlana Kültür Merkezi’nde zaten sürekli sergiler var faaliyet sürüyor. Bu etkinlik inşallah şehrimizin kültür hayatı için hayırlı olur” dedi.

5 MİLYON BASILI KİTABIMIZ VAR

Konya’nın bir medeniyet şehri olduğunu söyleyen Akyürek, şöyle konuştu: “Konya siyasi, ekonomik ve kültürel bir merkezdi. Vizyonumuz Konya’yı geçmişi kadar büyük ve görkemli bir geleceği hazırlamaktır. Bunda fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik e- belediyecilik ve ekolojik belediyecilik açısından da çalışmalarımızı dengeli bir biçimde yürütmeye çalışıyoruz. Şehre yeni kimlikler kazandırılması hem de insanımızın sosyal seviyesinin artırılması için çok sayıda program yapıyoruz. Sadece Büyükşehir Belediyesi olarak son 10 yılda 350’den fazla yayına imza atmak nasip oldu. Basılmış kitap sayımız 5 milyon civarında. Böylece Konya’nın kültür ve düşünce hayatına katkı sağlıyoruz. En önemli çalışmalardan biri de Medeniyet Okulu çalışmasıdır. Değerler eğitimi, Medeniyet okulu ile bütün okullarda faaliyetlerimiz devam ediyor. Konya Kitap Günleri’nin markalaşması, gelenekselleşmesi lazım. Konya, medeniyet doğan şehirlerden birisi kabul edilebilir. Bu güne kadar çeşitli yerlerde kitap günleri yaptık ama geleneksel hale getiremedik. İnşallah bundan sonra Ramazan’da ‘Dini Yayınlar Fuarı’, onun dışında öğrenci ve kitapseverlerin istediği dönemlerde yaygın kitap fuarlarını gerçekleştireceğiz. Ekim kasım döneminde de konulu bir kitap fuarı gerçekleştireceğiz. Çocuk kitapları fuarı da Konyamız’da düzenlenecek.”

(FOTOĞFARLAR İÇİN RESİMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ)

img_9221.jpg

İSLAM MEDENİYETİNE MUHTACIZ

Daha sonra konuşan Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de yaptığı konuşmada  ‘Kitap Günleri’nin hayırlı olmasını dileyerek, “Yeryüzü bugün bir insanlık sorunu yaşıyor. Yeryüzünün hakim medeniyeti Batı medeniyeti yeryüzünün sorunlarını çözmede başarısız olmuştur. insanlık alemi hep kan ve gözyaşı ile acı çekiyor. İnsanlık alemi yeni bir medeniyetin inşasına ihtiyaç duyuyor bunu da biz İslam medeniyetinin yeniden hareket etmesi ile sağlayabiliriz. Bu programda dinimizin ilk emri ‘oku’yu hatırlamamız lazım” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve yazarların katılımı ile açılış kurdelesi kesildi. Programın sonunda ayrıca Eğitimde Kaliteyi artırma çalışmaları kapsamında düzenlenen masal yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum