Kışlık meyveler tezgahlara indi

Kışlık meyveler tezgahlara indi

Konyalıların haftalık meyve sebze alışverişi için tercih ettiği Kadınlar Pazarı’nda yaz meyveleri yerini sonbahar-kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan narenciye grubuna bıraktı.

Havaların soğuması ile birlikte Kadınlar Pazarı’nda kışlık sebze ve meyveler tezgahlarda yerini yavaş yavaş alıyor. Kış aylarının vazgeçilmezi olan brokoli, ıspanak, kereviz gibi sebzelerin ve nar, mandalina, greyfurt gibi meyvelerin ön plana çıktığı Kadınlar Pazarı’nda kentliler bu ürünlere doğru talep göstermeye başladı. Yaz dönemi meyvelerinin tezgahlarda azaldığını ve şu günlerden itibaren tezgahlarda narenciye grubu meyvelerin yer almaya başladığını aktaran satıcı Veli Önal, satışların ise beklenen seviyede olmadığını söyledi.

FİYATLARDA ÖNEMLİ BİR ARTIŞ YOK

Meyve fiyatlarının standardı koruduğunu dile getiren Önal, “Meyvelerde sezon başı oyduğun için önemli bir artış yok. Havaların iyi gitmesi de meyve fiyatlarında önemli bir yükselişe neden olmadı. İlerleyen günlerde fiyatların çok fazla değişeceğini sanmıyorum. Ama şu anda haldeki meyve fiyatları oldukça ucuz” diye konuştu. Havalar soğuduğunda fiyatların da yükselişe geçeceğini aktaran Önal,  “Ürünlerin fiyatları 2-8 lira arasında değişiyor. Ancak havalar iyice soğuduğunda fiyatlarda bir yükseliş görülecektir. Aşırı soğuklarda meyveler don olayına da maruz kalır. Bugünlerde satışlarımız beklentimizi karşılamıyor. Vatandaşlar narenciye grubundan mandalina, portakal ve greyfurt ile narı ihtiyacı olduğu kadar alıyor. Önümüzdeki günlerde bir hareketlilik yaşanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

C VİTAMİNİ AĞIRLIKLI MEYVELER TERCİH EDİLİYOR

Müşterilerin gribal enfeksiyonlara karşı yaz sebze ve meyvelerinden daha çok kışlıkları tercih ettiğini ifade eden satıcı Ünal Öz de,  "Kış mevsiminin yaklaşması ile kışlık sebze ve meyveler tezgahlarımızda bulunmaya başladı. Kavun, karpuz, şeftali ve armut yerine elma, portakal, mandalina, greyfurt ve nar gibi C vitamini ağırlıklı meyveler yerini almıştır. Sebze olarak da pırasa, ıspanak, karnabahar, brokoli gibi sebzelerimiz mevcuttur. Bu sene fiyatlarda bir artış olmadı yazın sattığımız aynı fiyatlardan devam ediyor. Üzüm 3, armut 4 TL, kavunun kilogram fiyatı 2 TL, karpuzun ki ise 75 kuruş. Bunlar son demlerini yaşadıkları için müşteriler daha ziyade kışlık sebze ve meyveleri tercih ediyorlar. Kışlık meyvelerde gribal enfeksiyonların artması ile mandalina, portakal, greyfurt gibi C vitamini yüksek olan meyveler daha revaçta. Mandalina 2, portakal da 3 TL'den satılıyor. kışın en çok tercih edilen meyvelerden de nar 2,5 TL, havuç 2 TL, cennet hurması 3 TL, elma 2 TL olmak üzere tezgahta bulunuyor" diye konuştu.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.