Kışanak: Mazlum Filistin Halkı Ortadoğu'da Yalnız Bırakılmıştır

Kışanak: Mazlum Filistin Halkı Ortadoğu'da Yalnız Bırakılmıştır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Bağlar ilçesindeki seçim bürosunun açılışına katıldı. Burada konuşan Kışanak, Filistin’deki olaylara dikkat çekerek, "Filistin...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Bağlar ilçesindeki seçim bürosunun açılışına katıldı. Burada konuşan Kışanak, Filistin’deki olaylara dikkat çekerek, "Filistin halkının üstüne bombalar yağıyor. Bu bir zulümdür ve insanlık suçudur. Mazlum Filistin halkı Ortadoğu'da yalnız bırakılmıştır. Bu katliama ortak olanları lanetliyoruz. İnsanlık adına yaşanan zulme ortak olmayın." çağrısı yaptı.

DBP Diyarbakır İl Örgütü tarafından HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için büro açılışı gerçekleştirdi. Bağlar İlçesi'nde Öğretmenler Caddesi üzerinde bulunan büronun açılışına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, DBP Diyarbakır İl Eş Başkan Yardımcısı Eşref Mamedoğlu ve yüzlerce yurttaş katıldı. Açılış öncesinde havai fişek gösterileri yapılırken sloganlar atıldı. Kışanak, herkesin HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı desteklemeye çağırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini sadece Demirtaş'ın seçimi olmadığını ifade eden Kışanak, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri halkımızın seçimi. Seçimlerde kendimize oy vereceğiz. Rojava için oy vereceğiz. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın kurtuluşu özgürlüğü için vereceğiz." diye konuştu.

Suriye’deki olaylar da değinen Kışanak, Rojava halkı özgür alanlarda yaşamak istediğini kaydetti. Kışanak, "IŞİD çeteleri ve işbirlikçi devletler var. Kan üzerinden siyaset yapıyorlar. Artık zalimler bir yana mazlumlar bir yana saf tutmanın zamanı geldi." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.