Kısa-ca Film Festivali başladı

Kısa-ca Film Festivali başladı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “17. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali”nin açılışı gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile çok sayıda kurum ve kuruluş ile sponsor tarafından desteklenen festival, 12 Kasım 2017 tarihinde sona erecek. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki açılış törenine Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, rektörler, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda sinemasever katıldı. Dekan Prof. Dr. Ahmet Kalender, törenin açılışında yaptığı konuşmada, festivali 8 yıldır uluslararası düzeyde gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu yıl 17. Kısa-Ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivalimize ülkemizden ve yurt dışından yaklaşık 200 kısa film başvurusu yapıldı. Fakültemizde jüri üyelerine sunulmak üzere bir ön elemeden geçiriliyor. Ön elemeyi geçerek gösterime hak kazanan yaklaşık 67 filmimiz var. Jüri üyelerimiz bugün değerlendirmeye başladılar. Yapacağımız ödül töreniyle dereceye giren eserler ve eser sahibi öğrenci arkadaşlarımız ödüllerini alacaklar. Tüm yarışmacılarımıza ve değerli konuklarımıza katıldıkları ve bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum. Keyifli bir festival diliyorum” diye konuştu.

DÜNYA ÇAPINDA ÖDÜLLER ALMAYA DEVAM EDİYORUZ

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, güzel ve anlamlı bir programda bir araya geldiklerini ifade ederek, “Selçuk Üniversitesi, Anadolu’nun bağrında, çorak bir alanda yetişmiş ama kısa sürede içerisinde tekamülünü tamamlamış bir dünya üniversitesi. Güzel Sanatlar Fakültemiz, İletişim Fakültemiz, Konservatuvarımızla da sanat alanında dünya çapında ödüller almaya devam etmekteyiz. İletişim Fakültemizin aldığı ödüller, gerçekten ses getiren ödüller. Diğer tarafa baktığımız zaman Güzel Sanatlar Fakültemiz resim, heykel, grafik gibi alanlarda, endüstriyel tasarım alanlarında dünya çapında ödüller aldı. Konservatuvarımız yine aynı şekilde önemli başarılara imza attı. İnanıyorum ki geleceğimizin ışığı olan öğrencilerimizin sayesinde bu ödüller giderek daha da artacak, dünya çapında, dünyada ilk 500’e, ilk 300’e giren bir üniversite olacağız. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ONUR ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından, Belgesel, Kurmaca, Deneysel ve Animasyon kategorilerinde değerlendirmede bulunacak jüri üyeleri tanıtıldı. Sonrasında, Batuhan Fındıklıoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Sevmek Lazım” isimli açılış filmi izlendi. Ardından, festivalin onur konukları; Türk Sineması’nın (Yeşilçam’ın) emektar oyuncularından Ediz Hun ve yönetmen Temel Gürsu ile Azerbaycan sinemasının ünlü yönetmeni Prof. Dr. Zaur Mükerrem’e onur ödülleri, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can tarafından takdim edildi. Sonrasında, festival kapsamında, İletişim Fakültesi’nde “Vadullah Taş Film Afişleri Sergisi”nin açılışı yapıldı.

FESTİVAL ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE DEVAM EDİYOR

“Animasyon”, “Belgesel”, “Kurmaca” ve “Deneysel” dalında yarışan ve dereceye giren filmlerin yönetmenlerine ödülleri ise 7 Kasım 2017’de (Bugün) gerçekleştirilecek olan ödül töreninde verilecek. Festival boyunca ulusal basın ve sanat camiasından belgesel yönetmeni Coşkun Aral, yönetmenler Reis Çelik ve Savaş Karakaş ile oyuncu koçu Tümay Özokur,  Kanal D genel yayın yönetmeni Süleyman Sarılar, oyuncu Gözde Kansu, oyuncu Bülent Emin Yarar, oyuncu Feride Çetin, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, Selçuk Üniversitesi mezunlarından oyuncu Fatih Doğan, Selçuk Üniversitesi mezunu Kanal D spikeri Mutlu Ulusoy, Selçuk Üniversitesi mezunu Kral Pop ve NTV sunucusu Elif Tümen, Selçuk Üniversitesi mezunu Beyaz Tv ana haber spikeri Buse Yıldırım gibi isimlerin katılımlarıyla yapılacak atölye çalışmaları, söyleşiler, afiş ve fotoğraf sergileri gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.