Kış lastiği satışlarında rekor artış

Kış lastiği satışlarında rekor artış

Kar lastiği 1 Aralık tarihinden sonra zorunlu hale geldi. Kar lastiği takmayanlara tam 603 TL ceza kesilecek. Havaların soğumasıyla birlikte kış lastiği satışlarında yoğun bir artış yaşanıyor.

Kış lastiği uygulamasının başlaması ve karın yağmasıyla birlikte sanayide yoğunluk oluşurken, Can Durmaz Otomotiv Satış ve Pazarlama Uzmanı Altan Bardakçı, kış lastiği takmanın can güvenliği açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Bardakçı," Vatandaşlarımız genellikle araçlarına kış lastiği takmada hep son dakikaya kadar beklemeyi tercih eder. Ancak hava 6 derecenin altına düştüğü zaman kış lastiği taktırmak gerekir. Trafik kazalarının önüne geçmek için önlem almak şart" dedi.  Kış lastiği fiyatlarında da zam söz konusu olmadığını belirten Bardakçı,"Bu yıl kış lastiği fiyatlarında bir artış yok. Fiyatlar geçen seneki fiyatların aynısı. Vatandaşımız fiyattan önce can güvenliğini düşünmeli" diye konuştu.

KAR LASTİĞİ GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Altan Bardakçı, kar lastiği takmanın ticari araçlarda zorunlu olduğunu ancak her araç sürücüsünün kış lastiği takması gerektiğini ifade ederek, “Kış lastiği uygulamasını doğru buluyorum. Bu uyguma öyle tahmin ediyorum birkaç yıla bütün araçları kapsayacak şekilde genişletilecek. Kar lastiği takmak can güvenliği açısından çok önemli. Kışın özellikle gizli buz sinsi bir düşman gibidir. Sadece kar yağdığında değil, kar lastiği sizi her durumda korur. Tabi yurtta etkili olan soğukların ardından Konya’da da özellikle ticari araçlar lastik kış lastiği takmak için sanayiye gelmeye başladı. Bir iki gündür sanayide ve lastik satıcılarında hafif bir yoğunluk oluşmaya başladı. Benim araç sürülerine tavsiyem, lütfen lastik deyip geçmeyin. Nihayetinde aracı taşıyan o dört lastiktir. Onun için kış aylarında olduğumuz şu günlerde araçlarınıza kış lastikleri takın” ifadelerine yer verdi.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAYANLARA  603 TL CEZA

Kış aylarının gelmesi ile birlikte yağmur ve kar yağışlarını da beraberinde getireceğinden sürücülerin araçlarını daha dikkatli kullanmaları ve araçlarına mevsim ve hava şartlarına göre gerekli bakımlarını yaptırmaları, ayrıca kış lastiklerini taktırmaları gerekiyor. Kış aylarının gelmesi ile birlikte, Bakanlık genelgesi ve alınan karara göre 1 Aralık tarihinden itibaren belirli araçlara kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. Bu sürece uymayan sürücülere 603 TL trafik cezası uygulanacak.

TOLGA PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.