Kış günü elektrikleri kesildi

Kış günü elektrikleri kesildi

İlkayışığı Sitesi sakinleri, kooperatif yöneticililerinin, belediye ve MEDAŞ'la olan anlaşmazlıklar yüzünden elektriksiz kaldı.

Yeni Otogar civarında bulunan İlkayışığı Sitesi sakinleri, kooperatif yöneticililerinin, belediye ve MEDAŞ'la olan anlaşmazlıkları nedeniyle elektriksiz kaldı. MEDAŞ'ta binalarının ruhsatı olmadığını gerekçe göstererek sitedeki 32 dairenin elektriğini kesti. Site sakinleri ise kararı protesto etmek amacıyla sokağa dökülerek eylem yaptı. Apartman sakinleri adına açıklama yapan Mariye Ateş, kış günü elektriklerinin kesildiğini, çocukların soğuktan hasta olacağının söyledi. Ateş, “Kooperatif yöneticileri yüzünden biz mağdur olduk. Burada 6 blok var. 4 tanesine ruhsat verildi. 2 tanesinin ruhsatı olmadığı için bizim elektriğimizi kestiler. Bizim hiçbir şeyden haberimiz olmadan yöneticiler arasındaki anlaşmazlık yüzünden mağdur olduk. Madem ruhsatsızdı biz 1,5 yıldır MEDAŞ abonesiyiz, elektrik paramızı düzenli olarak ödüyoruz. Niye şimdi kesiyorlar” diye konuştu. Sorunun tamamen kooperatif yönetiminden kaynaklandığını ifade eden Ateş, “MEDAŞ bize kağıt gönderi kaçak elektrik kullanıyorsunuz diye. Biz kaçak kullanmıyoruz aboneyiz ve faturalarımızı ödüyoruz. Biz hakkımızı arıyoruz, gelsinler bizim elektriğimizi açsınlar. MEDAŞ ve belediye gitsin kooperatif yönetimi ile görüşsün” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEYECEĞİZ

Eğer elektrikleri geri açılmazsa çocuklarını okula göndermeyeceklerini dile getiren Ateş, “Biz kış günü elektriksiz kaldık. Kombilerimiz çalışmıyor, evlerimiz buz gibi kaldı. Çocuklarımız hasta olacaklar. Bir an önce buna bir çare bulsunlar. Başımızdakiler bizim haberimiz yokken bizleri kandırdılar. Kooperatif yöneticileri bizi başından beri kandırıyordu. Bu olay bardağı taşıran son damla oldu. Eğer elektriklerimiz açılmazsa çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz” diye konuştu. Site sakinlerinden Abdulvahap Adıyaman ise, “Elektriğimiz önceki gün sabah kesildi. Biz burada 32 aile mağdur olduk. Bize çözüm üretilmezse 1 haftadan önce elektriğiniz açılmaz dediler” dedi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum