Kırtasiyeye döviz zammı

Kırtasiyeye döviz zammı

Okulların açılmasıyla birlikte kırtasiye alışverişi arttı. Satışlardaki artış esnafı sevindirdi. Kırtasiye ürünlerindeki fiyat artışı ise okul alışverişine çıkan veli ve öğrencileri üzdü. Fiyatlar geçen yıla oranlar 1,5 kat arttı

Rampalı Çarşı esnaflarından Tosunlar Kırtasiye'nin sahibi Mehmet Tosun kırtasiye ürünleri ile ilgili açıklamalarda bulundu Tosun," Döviz kurlarının yüksek olması sebebi ile ithal ettiğimiz birçok araç ve gerecin bize olan maliyeti geçtiğimiz seneye oranla 1.5 kat arttı. Maliyet artınca doğal olarak satış fiyatının da doğru oranda artmasına sebep oldu. Veliler ve öğrenciler dükkanımızda daha çok markalı, kaliteli ve CE belgeli ürünlere yönelmektedir. Dükkanımızda daha çok yurt dışından ithal ettiğimiz ürünleri tercih ediyoruz ve satıyoruz"dedi.

TATİL ZOR DURUMDA BIRAKTI

Bu sene kırtasiye araç ve gereci satan esnafın zorluk yaşadığını belirten Tosun,"Okulların geç açılması bütün kitap ve kırtasiye ürünü satan esnafı zor durumda bıraktı. 9 günlük resmi tatil sipariş ettiğimiz kitap, araç ve gereç ürünlerinin kargoları elimize geç ulaştı. Kargoların elimize geç ulaşması bizleri alıcıya karşı zor durumda bıraktı. Şu anda dükkanımızda hiçbir araç-gereç ve kitap eksikliği bulunmamaktadır. Velilerimizin ve öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak güçteyiz" açıklamasında bulundu. 3 aylık yaz tatilinden sonra okulların açılmasıyla işlerinin açıldığını söyleyen Tosun,"Okulların açılmasıyla işlerimiz oldukça yoğunlaştı. Cumartesi ve pazar günü dükkanımızda 'iğne atsan yere düşmez' tabiri ile öyle bir kalabalık vardı. Bu yoğunluğun bu hafta sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

ÖDEME SIKINTISI YAŞIYORUZ

Çocuğunun okul araç-gereç ihtiyacını gideren Ferit Ulusan isimli vatandaş ise fiyatların yüksek olması ve birçok konu üzerinde yakındı. Ulusan, "Kurban Bayramı, yakacak alımı ve okulun açılması üst üste geldi. Ödeme konusunda aşırı sıkıntı yaşıyoruz. Birde okuldan istenilen araç-gereç ve kitaplar daha önceden belirlenmediği için her gün kırtasiyelerde vakit kaybediyoruz" açıklamasında bulundu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.