Kırtasiyelere fitalat ayarı

Kırtasiyelere fitalat ayarı

Turizm sektörünün talebi üzerine okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e ertelenmesi kırtasiyecileri üzdü. Kırtasiyecileri üzen bir diğer konusu ise merdiven altı üretim ve piyasayı etkisi altına alan Çin malları

2015-2016 eğitim-öğretim sezonunun açılmasına kısa bir süre kala kırtasiyeler kolları sıvadı. Okulların Kurban Bayramı'ndan sonra açılması da kırtasiyelerdeki yoğunluğu önledi. Özellikle okula yeni başlayacak olan öğrencilerin ailesi heyecanlı olduğu için alışverişini şimdiden tamamladı. Enes Kitabevi Satış Sorumlusu Halil Çamdere, kırtasiye sektöründe hareketliliğin başladığını söyledi. Okulların kapanmasının ardından kırtasiye sektörünün de tatile girdiğini ifade eden  Çamdere, “Yaz tatili boyunca sadece soru bankası ve roman kitaplarının satışını yaptık. Okulların açılmasıyla birlikte çantadan kalemine kadar bütün kırtasiyelik çeşitlerimizi satacağız. Okulların geç açılması biraz etkiledi ama yine de hareketlilik başladı. Gurbetçiler de Dolar ve Euro'nun değerinden dolayı alışverişini Türkiye'de yapıyor. Bu da önemli bir avantaj oldu bizim için. Çanta grubu, ve diğer çeşitler açısından her şeye hazırız. Okullar bayram sonrasına kaldığı için millet genellikle geç almayı düşünüyor. Biz Allah'a şükür açılışımızı yaptık. Komşularımızla birlikte müşterilerimizi bekliyoruz” dedi.

DOLAR KAĞIT FİYATINI YÜKSELTTİ

Devletin özel okullara da kitap desteği sağladığını kaydeden Çamdere, “Ama okulların kaynak kitaplarını karşılamıyor. Bunu da listeler halinde yine okullar tarafından bize getiriliyor ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz.  Doların yükselmesiyle birlikte kağıt zamlandı. Böylece defter ve kitap gurubunun fiyatları arttı. Yüzde 10 civarında zammın geldiğini öğrendik ama bizi etkilemedi.

Okula yeni başlayacak öğrenci 75-150 arasında 1 yıllık okul ihtiyacını karşılayabilir. Ucuz oluşu kalitesiz olacağı anlamına gelmiyor. Markasına göre fiyatlar değişiyor. Bir kurşun kalemde bile onlarca çeşit marka var” diye konuştu.

MERDİVENALTI VE ÇİN MALINA DİKKAT

Kanserojen bir kimyasal madde olan Fitalatlı ürünleri satmadıklarını da vurgu yapan Çamdere, “Bu madde Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklandı. Bu maddeyi içeren kırtasiye ürünler alınmamalı. Merdivenaltı üretimine dikkat edilmesi gerekiyor.  Kitap kırtasiye ile ilgili  piyasada bulunan ve kalite-güvenlik testlerinden geçmemiş Uzakdoğu menşeli ürünlerin sektörde önemli sorun olarak öne çıkıyor. Testlerden geçmeyen, zararlı kimyasal maddeler içeren ve uluslararası standartlara uygun olmayan kırtasiye malzemeleri, özellikle gelişme çağındaki çocuklar için büyük tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle önlemleri daha da artırdık. Kriterimiz çok açık ve net; kendi evlatlarımızın kullanmasını istemeyeceğimiz ürünleri kırtasiyemizde bulundurmuyoruz” açıklamasını yaptı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.