Kırtasiyecilerde yoğun mesai

Kırtasiyecilerde yoğun mesai

2016-2017 eğitim- öğretim yılının başlamasıyla kırtasiyecilerde alışveriş hareketliliği yaşanıyor. İşlerin yoğunlaştığını belirten kırtasiye işletmecilerinin kimi halinden memnun kimi ise kırtasiye malzemelerinin kırtasiye dışındaki yerlerde satılmasından

Okulların başlamasından bu yana iki hafta geçmesine rağmen kırtasiye sezondaki hareketlilik devam ediyor. Konya'da kırtasiye denince ilk akla gelen yerlerden birisi olan Rampalı Çarşı'da da yoğunluk halen devam ediyor. Kırtasiyeciler ve kitapçılar bu yoğunluğun devam etmesinden memnun olurken, AVM ve marketlerde kırtasiye ürünlerinin satılmasından rahatsız oluyorlar. Rampalı Çarşı esnaflarından Ali Bulgurcu, kırtasiyeler haricinde bakkal, market ve büyük marketler zincirlerinin kırtasiye ürünleri satmasından bir hayli şikayetçi. Kırtasiye ürünleri ve kitapların büyük market zincirlerinde satılmasını eleştiren Bulgurcu, “Özellikle bu yıl marketlerde kırtasiye ürünleri ve kitaplar çeşit çeşit satılıyor. Halkımıza cazip gelen bu reyonlar bizim satışlarımızı bir hayli etkiliyor. Ayrıca internet üzerinden yapılan kırtasiye ve kitap satışları dükkan kirası ya da oda ücretleri olmadığı için cazip fiyatlarda satılıyor. Halk internete dönmeye başladı. Küçük ve orta ölçekli kırtasiyelerin veya herhangi bir sektörün bunlarla rekabet etme şansı yok” dedi. Sakin bir sezon geçirdiklerini ifade eden Bulgurcu, sözlerine şöyle devam etti: “Devletimizden bu hususta bir çalışma yapmalarını rica ediyoruz. Yoksa ekonominin temelini oluşturan esnaflığı bitirmiş olurlar. Bu bizim bin yıldan beri gelen ahi teşkilatımıza, şu anda da odalar zümresine bile aykırı. Küçük ve orta ölçekli kırtasiyelerin veya herhangi bir sektörün bunlarla rekabet etme şansı yok.”

15 TEMMUZ SATIŞLARI ETKİLEDİ

15 Temmuz sürecinin de satışları etkilediğini belirten Bulgurcu, “Ülkece geçirmiş olduğumuz bu 15 temmuz süreci sonrası bazı yayın evlerinin kapatılmasıyla ders kitaplarında kısıtlılık oldu ve öğrenciler ders kitabı bulmakta biraz zorlandı. Hal böyle olunca bu durum bizim satışlarımızı da etkiledi” ifadelerine yer verdi. Ülkemizde kitaplara değer verilmemesinden yakınan Bulgurcu, şöyle konuştu: “Aile büyükleri kitaplara verilen paraların boşa gittiğini düşünmekte ve yeni nesil gençlerimize yanlış örnek olmakta. Devletimizden bu konu hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapmasını önemle rica ediyorum. Kamu spotları bence bu konuda etkili olabilir. Bir ülkede okuma oranı ne kadar yüksek olursa suç oranı da o kadar az olur. Kültür seviyemiz yükselir ve bilinçli vatandaşlara sahip oluruz."

HALKIMIZ KIRTASİYELERE YÖNELMELİ

Son olarak vatandaşlara seslenen Bulgurcu, “Kitap ve kırtasiye alışverişlerin kırtasiyelerden, kitapevlerinden yapılmasını halkımızdan rica ediyorum. Çünkü biz sadece bu işi yapıyoruz ve sadece bu hizmeti veriyoruz. Büyük marketler bu işi en fazla 2 hafta icra etmekte. Kırtasiyeciliği ve kitapçılığı öldürmemek halkımızın elinde” şeklinde konuştu.

TOLGA PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.