Kırşehir Cumhuriyet İlkokulu'nda Minik Tema Ve Yavru Tema Programı

Kırşehir Cumhuriyet İlkokulu'nda Minik Tema Ve Yavru Tema Programı

Erozyonu önlemek, toprak, doğayı ve doğal varlıkları koruma ve çevre konularında çocukları bilinçlendirmek ve edindikleri bilgileri hayata geçirmelerini sağlamak amacıyla, ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anasınıfı, bağımsız...

Erozyonu önlemek, toprak, doğayı ve doğal varlıkları koruma ve çevre konularında çocukları bilinçlendirmek ve edindikleri bilgileri hayata geçirmelerini sağlamak amacıyla, ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anasınıfı, bağımsız anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği 'Minik TEMA ve Yavru TEMA' adlı projeye Kırşehir'de Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı TEMA tarafından uygun bulundu.

    Etkinliklerin mayıs ayına kadar devam edeceğini belirten Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Erol Gölbaşı, "Projeye ilimizde sadece Cumhuriyet İlkokulu olarak biz müracaatta bulunduk ve okulumuz Anasınıfı TEMA Vakfı tarafından uygun bulundu ve çalışmalarımıza başladık." dedi. Etkinliklerin 3 bölümde uygulanacağını söyleyen Erol Gölbaşı, birinci bölümde, çevre eğitimi ve Minik TEMA programı hakkında bilgiler, ikinci bölümde, programın ana temaları olan toprak, su, konularıyla ilgili temel bilgiler, üçüncü bölümde ise kaynakça ve okuma önerilerinin bulunduğunu belirtti.

    Okul öğretmenlerinin ikinci bölümle ilgili olarak en az 21 etkinliği bölgemizin yerel şartlarını da dikkate alarak uygulayacaklarını dile getiren Gölbaşı, buradaki asıl amacın küçük yaştaki çocukların 'Toprak Dersem Çık' sloganıyla açık havada, doğayla iç içe olmalarını sağlamak ve yine çocukların yaratıcılık, gözlem eleştirel düşünme gibi becerilerini geliştirmek olduğunu kaydetti.

    Bu program çerçevesinde yıl sonunda öğrencilere Minik TEMA rozeti ile ödüllendirileceğini de açıkladı. Erol Gölbaşı bu vesile İle çocukların tasarruflu olmaları ve diğer canlıların hayatları içinde farkındalık yaratacak bir program olduğunu da belirtti. Son olarak programda emeği geçen bütün öğretmenlere teşekkür etti. Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Yasemin Dağlı ise erken çocukluk döneminin insan gelişiminin en hızlı olduğu dönemlerden olduğunu ve çocukların bu dönemdeki deneyimlerinin, ömür boyu sahip olacakları kişiliklerini belirleyeceğini söyleyerek "Hayatın ilk yılları, çocuklara doğa sevgisi kazandırmak ve sürdürülebilirliğe yönelik doğru tutum ve davranışlarını beslemek için iyi bir fırsattır." dedi.

    Kendisinin de bu etkinlik havuzundan yararlandığını anlatan Yasemin Dağlı, "Ben de bu etkinlikleri büyük bir zevkle uyguluyorum. Çocuklar ve şahsım adına oldukça eğlenceli ve bir o kadar da eğitici bu projeyi uygulamaktan zevk duyuyorum." şeklinde konuştu.

    Son olarak okulu ve sınıfı ile bu farkındalığı çocuklara kazandırmak istediğini ve doğayla barışık nesiller yetiştirmek arzusunda olduğunu belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.