'Kırmızı Işık' Uygulamasını 3 Milyon Kadına Yayacak

'Kırmızı Işık' Uygulamasını 3 Milyon Kadına Yayacak

Vodafone Türkiye, kadına şiddete karşı devreye aldığı ‘Kırmızı Işık’ uygulamasını Avon kullanıcılarına da sunuyor. Akıllı telefonu olan kadınların güvenliğini temin eden uygulamanın 3 milyon kadına yayılması hedefleniyor. Hedefin...

Vodafone Türkiye, kadına şiddete karşı devreye aldığı ‘Kırmızı Işık’ uygulamasını Avon kullanıcılarına da sunuyor. Akıllı telefonu olan kadınların güvenliğini temin eden uygulamanın 3 milyon kadına yayılması hedefleniyor. Hedefin Avon’un 300-350 bin satış görevlisi ile yakalanması planlanıyor.

Vodafone Türkiye ve Avon Türkiye’nin ‘Kırmızı Işık’ ortaklığına dair detaylar basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Toplantıda Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, her 3 kadından birinin şiddet gördüğüne işaret ederek, "Bu, hem ülkemizin hem dünyanın önemli bir sorunu haline geldi." dedi. Mobil ürünlerin kadına şiddeti bir miktar önlediğini belirten Süel, "Bu ürünleri yanında bulunduran kadınların yüzde 93’ü kendini güvende görüyor. Aile ve arkadaşları ile rahat iletişime girdiğini beyan ediyor." ifadelerini kullandı. Avon ile 'şiddete dur' demek için el ele verdiklerini anlatan Süel, şöyle devam etti:

"Bu eylemi hayatın önemli bir ayağı olan telefon ile yapıyoruz. Şu an her 100 bireyden 50’sinin akıllı telefonu var. Uygulamamız akıllı telefon odaklı. Android’den erişilebilecek uygulama el feneri ikonu ile ekrana indiriliyor. İkon şiddet ile ilgili değil. Çünkü şiddet uygulayanın şiddet ile ilgili uyarıyı anlamaması gerekiyor. Fener ile ana ekrana gelmek mümkün. Ekranda 4 adet şiddet ile mücadele görevi olan kamu kurumunu tek tıkla aramak mümkün. Ayrıca abonelerin belirleyeceği 3 bireye abonelerin tek butonla SMS atmak, konum bildirmek mümkün."

Avon’un şu an 300-350 bin satış temsilcisi olduğuna temas eden Süel, bu sayede 3 milyon kadının Kırmızı Işık uygulamasını tanıyacağını dile getirdi.

Avon Türkiye Genel Müdürü Angela Cretu da güvenliğin kadın özgürlüğünün önünde mani olarak durduğunu ifade etti. Cretu, her 3 kadından birinin şiddete uğradığından yakınırken, "Kadınlar onurlu bir hayatı hak ediyor. Biz de kadınlara, çocuklarımızın annelerine yardım etme derdindeyiz. Onun için Vodafone Türkiye ile ortaklıktan memnuniyet duyuyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.