Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kırılganlık!

Kırılganlık!

Antalyaspor maçından sonra yazdığım ve gazetelerin Bayram tatilinde olması nedeniyle yayınlanamayan yazımda, Atiker Konyaspor’un kadro yapısı olarak kırılgan bir takım olduğunu dile getirmiştim.

Uğur dışında geçen yılki kadroyu oluşturan futbolcularla sahaya çıkan yeşil-beyazlı takımın, ilk iki hafta da zaman zaman iyi, belirli anlarda da durgun bir görüntü verdiğini, bununda kadrodan kaynaklandığını yazmıştım.

Bunda da haklı olduğum Bursa maçında bir kez daha görüldü.

Atiker Konyaspor’da, yeni oyuncuların henüz ilk 11’de oynayamaması, Hurtado dışındaki oyuncular hakkında kesin yargıya varılamaması ile birlikte yan ve duran top organizasyonlarından gelen goller düşündürücü olsa gerek.

Yan ve duran top derken, bursa maçında her ne kadar yenen gol yan top organizasyonu sonucu gelmese de zaman zaman sıkıntılı anlar yaşandı  yine.

***

Tempolu ve her iki takımında kazanabileceği bir maç olarak kaldı akıllarda Pazar akşamı oynanan karşılaşma,.

Taraftarların coşkusuyla maça önde baskıyla çok iyi başlayan Konyaspor daha 2. dakikada Jahoviç ile golü buldu.

Selim ve Moke’nin ilk kez ilk 11’de sahaya çıktığı maçta, ilerleyen dakikalarda Bursaspor oyunda dengeyi kurdu ve bunun sonucu da duran top organizasyonlarıyla pozisyonlar ürettiler.

22. dakikada, Fofana bencil davranmasa veya iyi bir vuruş yaparak topu Bursaspor filelerine gönderebilseydi skor 2-0 olacak ve belki de maç kopacaktı.

Atiker Konyaspor’un, iki kez VAR’dan dönmesinin ardından 31. dakikada ki pozisyon penaltı olarak belirlenince  Aytaç durumu 1-1 yaptı.

İkinci yarıda, son dakikalar dışında  Bursaspor topa daha çok hakim olup, pas yaparak etkili olmaya çalıştı. Her iki takımda yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyince maçta ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlandı.

Konyaspor’da, Ali Turan’ın yerine sahaya  kaptan olarak çıkan ve hata yapmaya müsait Selim bu maçta yerinde müdahaleler yaparak iyi bir görüntü verdi. Antalya maçından sonra ki yazımda, sezona iyi başlayan Ömer Ali’nin nazara gelmemesi dileklerimi iletmiştim. _Ne yazık ki sakatlandı. Ama umarım ciddi bir şeyi yoktur.

***

Ligde geride kalan ilk 3 hafta görünümüne göre, Konyaspor’da kadro kırılganlığı göze çarpmakta.

Takımın zamana zaman oyundan düşmesi, yeni transferden Uğur ve Hurtado dışındakilerin henüz net bir görüntü vermemesi düşündürücü.

Yeni transferler hazır değil mi? yoksa yetersiz mi?

Bunu elbette ki teknik adamlar biliyorlar.

Şayet yeni transferler yetersiz ise Konyaspor’un acilen transfere ihtiyacı var. Yoksa bu kırılgan kadro ile lig zor gider.

Hatta, sadece Jahoviç ile işin gitmeyeceği gerçeğiyle bir forvet transferi de yapılmalıdır.

Bu konuda da kararı yönetim kurulu ve teknik adamlar birlikte verecekler tabi ki…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR