Kırıkkale’de Mehmetçik Dershanesi Açıldı

Kırıkkale’de Mehmetçik Dershanesi Açıldı

Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kırıkkale Anadolu Lisesi’nde Mehmetçik Dershanesi açıldı. Mehmetçik Dershanesi'nde 138 öğrenciye, 9 sınıfta edebiyat, matematik, fizik, kimya, tarih ve coğrafya branşlarında...

Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kırıkkale Anadolu Lisesi’nde Mehmetçik Dershanesi açıldı.

Mehmetçik Dershanesi'nde 138 öğrenciye, 9 sınıfta edebiyat, matematik, fizik, kimya, tarih ve coğrafya branşlarında eğitim verilecek. Öğrencilere, İl Jandarma Komutanlığında görevli 5 yedek subay dahil 9 öğretmen ders verecek. Dershane, üniversite sınavı yapılıncaya kadar faaliyetine devam edecek.

Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında açılan bu kursun gurur verici bir olay olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, “Bizim askerimiz eğitime çok önem veriyor. Bu kursta bunun bir göstergesidir. Askerlerimiz nöbet tutmadan sadece öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayacak.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise, “Bu iki güzide kurumumuzun iş birliğinde, özel dershanelerin olmadığı yerlerde ya da özel dershane olduğu halde bu dershanelerden ekonomik nedenlerle istifade edemeyen ailelerin, Anadolu liselerine veya üniversiteye hazırlanan çocuklarına yönelik 'Mehmetçik Dershaneleri' ilimizde de planlanmış ve eğitime başlamıştır. Ayrıca kurslarımızdan Şehit ve Gazilerimizin çocukları ve yakınları da yararlanmaktadır. Görüldüğü gibi söz konusu eğitim olduğunda tüm kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışmaktadır.” diye konuştu.

Kursta toplam 138 öğrencinin bulunduğunu açıklayan Çetin, “İlk etapta kurslarımızdan faydalanmakta ve bu kurslarımızda 5'i askeri personel olmak üzere 9 öğretmenimiz görev almaktadır. Eğitimimizde ki bir başka sevindirici haber de, ilk olarak bu yıl uygulamaya konulan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının ilimizde başlamış olmasıdır. Bakanlığımıza bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında istekli öğrencilerimize yönelik verilecek olan destekleme ve yetiştirme kurslarında amacımız; öğrencilerimizin bilgi eksikliklerini gidermek, yeteneklerini geliştirmek, derslerindeki başarılarım artırmak ve sınavlara hazırlanmalarına destek olmaktır.” şeklinde açıklama yaptı.

Kırıkkale Lisesi’nde düzenlenen açılışa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut ve öğrenciler katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.