Kırıkkale’de futbol terörü!

Kırıkkale’de futbol terörü!

Akşehirspor, deplasmanda Kırıkkale’ye 1-0 mağlup olurken maç sonu Akşehirspor teknik heyeti ve futbolcuları, Kırıkkale teknik heyeti, oyuncuları ile sahaya inen taraftarları tarafından darp edildi.

Akşehirspor, deplasmanda Kırıkkale’ye 1-0 mağlup olurken maç sonu Akşehirspor teknik heyeti ve futbolcuları, Kırıkkale teknik heyeti, oyuncuları ile sahaya inen taraftarları tarafından darp edildi. Başkan Yahya Yıldız ve teknik direktör Cenap Taner yaptığı açıklama ile yaşanan olayları kınadı.

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 6.Grup’un 12.haftasında Akşehirspor, deplasmanda konuk olduğu Büyük Anadolu Kırıkkalespor’a 1-0 mağlup oldu. Maç sonu Kırıkkale tribünleri aşağıya inerek Akşehirspor teknik heyeti ve futbolcularını darp ederken Kırıkkale emniyeti ise yaşanan olaylara engel olamadı. Akşehirspor futbolcularından İsmail Palta, Sedat Aslan hafif yaralanırken Ali Tayfun Akbey ise hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgilere göre Ali Tayfun Akbey’in durumunun iyi olduğu açıklandı. Sarayönü Belediyespor ile Karapınar Belediyespor yaptığı açıklamalarla Akşehirspor’a destek olurken geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

48392909_195432914735608_4402455217723932672_n.jpg

“ASIL ÖNEMLİ OLAN DOSTLUKTUR”

Kırıkkale yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Akşehirspor teknik direktörü Cenap Tane, “ 5-6 bin taraftarın önünde oynadık. Akşehirspor çirkefleşti deniliyor. Ama biz ne yapabiliriz ki? Kırıkkale’ye giden her takım aynı olayları yaşadı. Bütün takımlar mı Kırıkkale’ye gidip çirkinleşiyor. Bizim yaşadığımız olayları Çubukspor, Sarayönü Belediyespor takımları da yaşadı. Maçın bitmesi ile taraftarın aşağıya inmesi, stadyum tünelinde yaşanan olaylar, Kırıkkale teknik heyetinin bizlere yaptıkları ortada. 4-5 oyuncumuz yaralandı. Ali Tayfun Akbey Kırıkkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İsmail’de ve Sedat’ta yaralandı. Şeref tribününde Başkanımız Yahya Yıldız’a büyük terbiyesizlikler yapıldı. Daha lig bitmedi. Bu kadar olayın yaşanması hiç normal değil. Her şey başarı değil. Başarı gelip geçicidir, asıl önemli olan dostluktur. Kırıkkale camiası büyük ayıp etti. Stadyum dışında arabalarımız taşlandı. Bizim yaşadıklarımızdan ötürü destek olan Sarayönü Belediyespor, Çubukspor gibi birçok camiaya teşekkür ediyorum.Futbol sahalarında bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

“STADYUM DIŞINDA TAŞLANDIK”

Akşehirspor Kulüp Başkanı Yahya Yıldız ise Kırıkkale’de yaşanan olaylarda gereken önemlerin alınmadığını söyleyerek Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ile Vali Yunus Sezer’i esefle kınadığını açıkladı. Yıldız, “Yaşanan olayların görüntüleri elimizde mevcut. Bu tür olayların yaşanabileceğini bildiğimiz için maç öncesi Amatör Kulüpler Federasyonu’ndan ve emniyetten gerekli girişimleri sağladık. Gereken önlemlerin alınması gerektiğini söyledik. Maç öncesi canlı yayın ekibimiz içeri sokulmadı. Olaylardan maç öncesi aslında başladı. Şehir psikolojik olarak bunlara hazırlanmış. Protokol tribününde otururken bizim yedek kulübemizin üzerinde tribünler zıplıyordu. Bunun için önlem alınması gerektiğini söyledik ve uyardık. Yedek kulübemiz Allah’tan maç esnasında çökmedi ama maçtan sonra çöktü. Bizim maçın skoruna ve hakemine itirazımız yok. İtirazımız saha içi ve dışında yaşanan olaylar. Maç sonunda futbolcular arasında arbede yaşandı. Kırıkkale teknik heyeti engellemek yerine yangına körükle gitti ve kavgaya dahil oldular. Tünelde güvenlik önleminin alınması gerektiğini söyledik ama alınmadı. Soyunma odamızın kapısı kırıldı. Maç sonu Kırıkkale taraftarı stadyum demiryoluna yakın olduğu için oradan topladığı taşları alarak üzerimize attılar. Otobüslerimizi taşladılar. 1 taraftarımızın kafasına taş geldi. Kırıkkale emniyeti taraftarımızı hastaneye götürmek yerine, ‘gelmeseydiniz buraya’ açıklamasında bulundu. Bunların yaşanmaması gerektiğini söylüyorum. Bizlere destek olan tüm camialara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum