Kırgızistan'dan Soma'daki Şehit Madencilerin Ailelerine Yardım

Kırgızistan'dan Soma'daki Şehit Madencilerin Ailelerine Yardım

Kırgızistan - Türkiye Sanayici ve İş adamları Derneği (KITİAD), Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine maddi yardımda bulundu.KITİAD, Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin...

Kırgızistan - Türkiye Sanayici ve İş adamları Derneği (KITİAD), Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine maddi yardımda bulundu.

KITİAD, Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine Ramazan bayramı dolayısıyla maddi yardımda bulundu. Kırgızistan'da yaşayan, aslen Somalı olan iş adamı Bahri Yassıörenli, "Soma'da yaşanan bu maden kazasında yaşadığımız acı çok büyük olduğunu ifade etmek isterim. Çünkü ben de bir Somalı olarak bu acımızın içimizde bunun halen burukluğunu yaşıyoruz. Kırgızistan'daki İş adamlarımızla topladığımız bu yardımlarımızı Ramazan bayramında bizzat kendim Soma'ya getirdim. Maden şehit ailelerimizi ziyarette bulunarak bayramlarını kutlayıp ve baş sağlığında bulunduk. Hem de bu topladığımız yardımlarımızı şehit ailelerimize bayram hediyesi olarak ilettik. Bir nebze olsun Kırgızistan'dan Soma'ya bir köprü bağı oluşmasına sağlamaya çalıştık." dedi.

Ziyaret edilen ailelerden şehit Özcan Sarı'nın eşi iki çocuk annesi Ayşe Sarı ise duygularını şöyle dile getirdi: "Kırgızistan'daki bu iş adamlarından Allah hepsinden çok razı olsun. Bizlere oralardan düşünerek bu yardımı bizlere getirmişler. Hepsine ayrı hayrı teşekkür ediyorum. Allah bu yardımlarını şu bayramda kabul eylesin. Bu bayram babamız başımızda yok. Boynumuz bükük kaldı. Çocuklarımla beraber bayramımızı ne kadar iyi olmasa da bayram yapmaya çalışıyoruz."

Diğer yandan Yassıören, bu yardım vesilesiyle 17 yıldır, Ramazan bayramını ilk defa ailesiyle birlikte geçireceğini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.