Kimse Yok Mu'ya Yapılan Baskıya Ürdünlü Akademisyenden Tepki (Özel)

Kimse Yok Mu'ya Yapılan Baskıya Ürdünlü Akademisyenden Tepki (Özel)

Yurt içi ve yurt dışında on binlerce fakir ve yetime yaptığı yardımlarla herkesin takdirini kazanan Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik kara propagandalara, derneğin faaliyetlerini bilen herkesten tepki geliyor. 70 ülkede 58 bin yetime sahip çıkan...

Yurt içi ve yurt dışında on binlerce fakir ve yetime yaptığı yardımlarla herkesin takdirini kazanan Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik kara propagandalara, derneğin faaliyetlerini bilen herkesten tepki geliyor. 70 ülkede 58 bin yetime sahip çıkan derneğin yardım toplama yetkisinin, Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılmak istenmesine Ürdünlü akademisyen Cemal Seferti de tepki gösterdi. Doktor Seferti, getirilmek istenen yasağı, Maun suresindeki "Yetimleri itip kakan ve hayra mani olanlar" gibi değerlendirdi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Ürdünlü İslam Düşüncesi Doktoru Cemal Seferti, Kimse Yok Mu'nun dünya genelinde önemli hizmetlerde bulunduğunu anlattı. Afrika'daki Kimse Yok Mu'nun yaptığı hastaneleri gezdiklerini anlatan Doktor Seferti, “İstanbul'daki Sema Hastanesi'nin bir kopyasını Nijerya Abuja'da gördük. Nijerya hakkında örnek veriyorum çünkü en son ziyaretim oraya oldu. Gerçekten bu derneğin faaliyetlerini durdurmak veya faaliyetlerinde zorluk çıkarmak, binlerce - benim nazarımda milyonlarca- kişinin yararlandığı hayır kapısını kapatmak olur.” diye konuştu.

Kimse Yok Mu'yu kapatmak isteyenleri Maun suresindeki "yetimi itip kakanlar" gibi değerlendiren Seferti şöyle konuştu: “Bu kurumu kapatmak isteyene korkarım ki, Allah'ın şu ayeti ona uygulanır: 'Ve yemneunel maun.. (Onlar, hayra da mâni olurlar)'. Bunu da ben istemem. Çok büyük bir hayır kapısı açıldı. İman ehli bu kapının açık kalmasına yardım eder, nifak ehli ise kapanması için gayret eder. Kimse Yok Mu'nun, Gazze'deki gayretlerini ve çalışmalarını da gördük. Bu perişan beldeye yapılan yardımları biliyoruz. Özellikle yetimler konusunda, su kuyusu konusunda.. Özellikle su, Gazze'de hayat damarıdır. Çünkü Gazze'de su yok. Kimse Yok Mu, Gazze'ye giderek bir çok su kuyusunun onarımını yaptı. Birçok yeni su kuyusu açtı. Bunları da oradaki yetkililerle irtibat halinde gerçekleştirdi. Filistin ve Gazze'ye yapılan son saldırılardan sonra Kimse Yok Mu hızlı bir şekilde bölgeye giderek kurtarma çalışmalarına katkıda bulundu. Oradaki birçok dağılmış, perişan ailelere ayni ve nakdi yardım etti. Sağlık alanında da hastane ve sağlık ocakları kurarak yardımlarda bulundu. Orada kanayan yaralara biraz olsa da merhem olmaya çalıştı, acılarını hafifletmeye çalıştı.”

Derneğin yetimler konusunda yapmaya çalıştığı faaliyetleri herkesin takdir ettiğini anlatan Doktor Cemal Seferti, “Bazıları bu yardımların, bir dernekten değil de bir bakanlık veya bir devlet tarafından yapıldığını zannediyor. Halbuki, işadamları ve halk, çocuklarının rızkından keserek derneğe yardım ediyor. Biz bunları çok iyi biliyoruz. Gazze halkı vefalıdır. Nijerya halkı da vefalıdır. Asya halkı da vefalıdır. Ancak bu yardımları, bu destekleri şimdi de bekliyorlar. Biz bu yardımları onlardan keselim mi, engelleyelim mi? Bir su damlası, Gazze'de hayat demektir. Şimdi vanayı kapatalım mı? Siyasi bir heves yüzünden, nefsi ve parti hevesi yüzünden şimdi bunlar bitsin mi? Tekrar söylüyorum, Allah kimseyi 've yemneunel maun' sözüyle kapsamasın..” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.