Kimse Yok Mu'nun Suriyeli Ailelere Yardımı Sürüyor

Kimse Yok Mu'nun Suriyeli Ailelere Yardımı Sürüyor

Kimse Yok Mu Derneği, İstanbul’da yaşayan 420 Suriyeli mülteci aileye gıda, giyim ve kırtasiye yardımı yaptı.

Kimse Yok Mu Derneği, İstanbul’da yaşayan 420 Suriyeli mülteci aileye gıda, giyim ve kırtasiye yardımı yaptı.

Suriye'de Mart 2011'de başlayan ve yaklaşık üç yıldır devam eden iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan 1 milyon civarında mülteci zor koşullarda yaşam mücadelesine devam ediyor. Büyük bir çoğunluğunun kadın ve çocukların oluşturduğu Suriyeli mültecileri Kimse Yok Mu gönüllüleri ziyaret ederek yardımda bulunmayı sürdürüyor. Kimse Yok Mu gönüllüsü 100 aile her hafta pazar günü yardımları Suriyeli ailelere ulaştırıyor.

Kimse Yok Mu gönüllüleri tarafından yardım malzemelerini alan Suriyeli aileler savaşta canlarını zor kurtardıklarını ve Halep’ten geldiklerini söyledi. Savaşta evlerinin yıkıldığını dile getiren aileler Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür etti.

Kimse Yok Mu Boğaziçi Şube Müdürü İmdat Kilar ise, "Gönüllülerimiz Pazar günlerinden fedakarlık ederek hem Suriyeli aileleri ziyaret ediyor, onlarla sohbet ediyor hem de yardımları ulaştırıyorlar. Tamamen gönüllülerin gayretleriyle bu yardımları yapıyoruz. İstanbul’da 100 bin kadar mülteci olduğu tahmin ediliyor, hepsine ulaşmak ve yardım götürmek için gönüllülerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

Yaklaşık 60 milyon lira değerindeki 330’uncu yardım TIR’ı, Hatay, Hatay-Yayladağı, Hatay-Reyhanlı, Gaziantep, Gaziantep-Nizip, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye ve Malatya başta olmak üzere geçtiğimiz günlerde ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere yardım ulaştırdı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.