Kimse Yok Mu Ve Danimarka’nın Timetohelp Derneği Kobanililere Yardım Etti

Kimse Yok Mu Ve Danimarka’nın Timetohelp Derneği Kobanililere Yardım Etti

Danimarka’nın iyilik kervanı olan TimeToHelp (Yardım Zamanı Derneği) ve Dünyanın dört bir tarafında milyonlarca mazlum ve ihtiyaç sahibi insanın yardımına koşan Kimse Yok mu Derneği, Suriyeli vatandaşlara ortak yardım kampanyası düzenledi.Suriye’nin...

Danimarka’nın iyilik kervanı olan TimeToHelp (Yardım Zamanı Derneği) ve Dünyanın dört bir tarafında milyonlarca mazlum ve ihtiyaç sahibi insanın yardımına koşan Kimse Yok mu Derneği, Suriyeli vatandaşlara ortak yardım kampanyası düzenledi.

Suriye’nin Kobani kentinde 2 ayı aşkın bir zamandır IŞİD ile PKK/YPG arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sonrası kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine yerleşen Suriyeli Kürtlere, Kimse Yok mu Derneği ve Danimarkalı hayırseverlerin yardımda daha çok tercih ettiği TimeToHelp (Yardım Zamanı Derneği) ortak gıda ve giyim yardımında bulundu. Suruç ve çevre köylerde zor şartlar altında barınan Suriyeli mültecilerin ayaklarına kadar giderek ziyaret eden her iki dernek gönüllüleri, mültecilere yaklaşık 1 ton et yardımı yanı sıra, 500 koli gıda 850 adet battaniye ve yüzlerce adet ayakkabı yardımında bulundu.

Yaklaşık 113 ülkeye yardım götüren Kimse Yok mu Derneği ve Danimarkalı hayırseverleri yardım kuruluşu olan TimeToHelp, kampa kadar gidip yaptığı yardımlar, Suriyeli mültecilerin yüzünü güldürüp duygulandırırken, mülteciler Kış mevsiminde yapılan yardımlar için her iki yardım kuruluşuna teşekkür etti.

TİMETOHELP DERNEĞİ BAŞKANI BAYHAN: KİMSE YOK MU DERNEĞİ İLE ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİMİZ YARDIMDAN BÜYÜK SEVİNÇ DUYDUK

Suruç’ta savaş mağduru Suriyeli mültecilere yönelik Kimse Yok Mu Derneği ile ortaklaşa düzenledikleri yardım kampanyasından büyük bir sevinç duyduklarını belirten TİMETOHELP Yardım Derneği Başkanı Mehmet Bayhan, ’’Burada Danimaraka’da insanların hayal dahi edemeyeceği çaresizliği, açlık, sefalet ve perişanlığı gördük. İyi ki buralara kadar gelerek bu kardeşlerimize yardım getirdik.’’ dedi.

Kimse Yok Mu Derneği’nin daha önceden tespit ettiği adreslere yardım kolilerini ortaklaşa mültecilerin kapılarına kadar götürdüklerini beyan eden Bayhan, ’Kapısını çaldığımız ve yerde serecek sadece bir çuldan başka hiç bir şeyi olmayan Suriyeli mültecilerin evine misafir olduğumuzda bu durum bizi inanın çok üzdü. Bu ülkenin yardım kuruluşu olan Kimse Yok Mu Derneğinin adresleri tespit edilmiş bu insanlara belirli aralıklarla yardım dağıttığını öğrenmemiz bizi bir nebze de olsa mutlu kıldı. İnşallah Kimse Yok Mu Derneği ile ortaklaşa yardımlarımız sürecektir.’’ dedi.

'YARDIMLARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ'

Danimarka’nın TİMETOHELP Derneği ile Kobanili savaş mağdurlarına yönelik ortaklaşa düzenledikleri yardım kampanyasının kendileri içinde bir sevinç kaynağı olduğunu ifade eden Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin, ’’Biz yaklaşık 5 yıldır Suriyeli kardeşlerimize dur durak bilmeden tüm imkânları seferber kılarak yardım ediyorduk. Ama bu sefer ortaklaşa düzenlediğimiz yardım, daha bir motive olmamızı sağladı.’’ dedi.

Suriyeli mültecilere TİMETOHELP Derneği ile koordineli bir şeklide dağıttıkları 1 ton et, 500 koli gıda, 850 adet battaniye ve yüzlerce çift ayakkabının dernek gönüllülerince tek tek adres tespiti yapılarak dağıtıldığını belirten Şahin, ’’Bu kış kapısında yağmur çamur demeden mültecilerin kapısını çaldık, yardım paketlerini teslim ettik. Rabbim Anadolu insanının himmetlerini heba etmeyecektir İnşallah.’’ dedi.

Bakanlar Kurulu’nun Kimse Yok Mu Derneğin izinsiz yardım toplama yetkisini iptal eden kararını, Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulması kararı vermesini de değerlendiren Şahin, ’’Bu ülkede adalet ve hukuka yapılan baskılara rağmen adaletin halen işlediğini görmek, kendini iyilik kervanına adamış bu insanlar için bir ümit, azim ve sevinç olmuştur.’’ CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.