Kimse Yok Mu Manisa Şubesi Bitlis'te 800 Aileye Kurban Eti Dağıtacak

Kimse Yok Mu Manisa Şubesi Bitlis'te 800 Aileye Kurban Eti Dağıtacak

Kimse Yok Mu Derneği Manisa Şubesi, Kurban Bayramı’nda Bitlis’te 800 aileye kurban eti dağıtacak. Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, bu yıl da "Bu bayram da evde yokuz" diyerek ailelerinden ayrı bayram geçirecek. Manisa Şube Müdürü Abdurrahman...

Kimse Yok Mu Derneği Manisa Şubesi, Kurban Bayramı’nda Bitlis’te 800 aileye kurban eti dağıtacak. Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, bu yıl da "Bu bayram da evde yokuz" diyerek ailelerinden ayrı bayram geçirecek. Manisa Şube Müdürü Abdurrahman Avinç, Kurban Bayramı’nda Bitlis ile Manisa arasında kardeşlik köprüsü kuracaklarını ve Bitlis’te 600 ile 800 arasında aileye et yardımında bulunacaklarını bildirdi.

Türkiye'de ve 113 ülkede, "Bu bayram da bekliyoruz" diyenlere bayram coşkusunu yaşatmak isteyen Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, bayramı evlerinden uzakta bir yetimin, ihtiyaç sahibi bir ailenin, savaşta evini terketmiş bir mültecinin yanında geçirecek. Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya, Filistin’den Güney Amerika’ya, Bangladeş’ten Yemen’e 113 ülkede ve bütün Türkiye’de kurbanlar keserek, ihtiyaç sahiplerine kurban paketleri ulaştırmayı hedefleyen dernek gönülleri, yurtiçinde evlere kadar teslim edecek. Yurtdışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanlar ise hangi ülke için bağışlanmışsa o ülkede kesilerek, gönüllüler tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Şube Müdürü Avinç, kardeş il uygulamasının bu yıl devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin her yerine ulaşacaklarını aktaran Avinç, “Manisa’da kestiğimiz kurbanları doğuda bir ilde, büyük olasılıkla Bitlis’teki ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Gönüllülerimiz eşliğinde bu dağıtımı yapacağız. Oradaki kardeşlerimizin bayram sevinçlerine ortak olacağız. Ortalama 800 aileye kurban eti dağıtacağız.” dedi. Bu yıl da kurban kesiminin Türkiye’de ve yurtdışında belirlenen merkezlerde, noter, din görevlisi ve veteriner hekim eşliğinde, İslami usullere uygun ve hijyenik şartlarda yapılacağını aktaran Avinç, “Küçükbaş hayvan kesimlerinde vekâleti verenlerin adı ve soyadı tek tek yüksek sesle okunup kesimden sonrada kurban sahibinin ismi, herkesin görebileceği şekilde yazılarak ilan edilecek. Büyükbaş hayvan kesimlerinde ise hisse sahibi yedi bağışçının isimleri sırayla okunup ilan edildikten sonra kesim gerçekleşecek. Kurban kesildikten sonra bağışçının cep telefonuna, kurbanın kesildiğini bildiren bir SMS gönderilecek. Yurtiçinde ve yurtdışında kesilen kurbanların etleri, Kimse Yok Mu tarafından sosyal incelemesi önceden yapılmış ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilere, gönüllüler tarafından adreslerine götürülerek dağıtılacak. Kimse Yok Mu gönüllüleri, çocukları da unutmayarak yanlarında götürdükleri çeşitli hediyelerle onlara bayram sevinci yaşatacak.” diye konuştu.

Avinç, yurtiçi 600, yurtdışı 300 TL’den başlayan fiyatlarla kurban kesileceğini bildirdi. Kurban etlerinin nereye gideceğinden de bahseden Avınç, “Yurtiçinde ve yurtdışında kesilen kurbanların etleri, Kimse Yok Mu gönüllüleri tarafından önceden sosyal incelemesi yapılmış ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilerin adreslerine götürülerek dağıtılmaktadır. Dağıtımlar, bazı bölgelerde ihtiyaç sahiplerinin adreslerine götürülerek yapılırken bazı bölgelerde ihtiyaç sahiplerine önceden fişler verilmekte ve kesim merkezlerinde kendilerine bu fişler karşılığında kurban etleri teslim edilmektedir.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.