Kimse Yok Mu Kararı, Antalya'da Üç Bin Aileyi Mağdur Edecek

Kimse Yok Mu Kararı, Antalya'da Üç Bin Aileyi Mağdur Edecek

Türkiye'deki 40 şubesinin yanı sıra 110 ülkede insani yardım faaliyeti yürüten Kimse Yok Mu Derneği'nin 'izinsiz yardım toplama yetkisi' Bakanlar Kurulu tarafından iptal edildi. Dernekle ilgili karar Antalya'da yardım ulaştırılan 3 bin aileyi...

Türkiye'deki 40 şubesinin yanı sıra 110 ülkede insani yardım faaliyeti yürüten Kimse Yok Mu Derneği'nin 'izinsiz yardım toplama yetkisi' Bakanlar Kurulu tarafından iptal edildi. Dernekle ilgili karar Antalya'da yardım ulaştırılan 3 bin aileyi mağdur edecek.

    Kimse Yok Mu Derneği, Türkiye'nin art arda yaşadığı Marmara ve Düzce depremlerinde kulaklarda çınlayan 'Kimse yok mu?' çığlıkları üzerine 18 Ocak 2002 tarihinde kuruldu. 19 Ocak 2006 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsü kazandırılan dernek, yine Bakanlar Kurulu'nun 6 Şubat 2007 tarihli kararı ile İzinsiz Yardım Toplama yetkisi aldı. Bağışçılarının ve gönüllerinin fedakar çalışmaları Türkiye kamuoyu ve yardım ulaştırılan dünya milletleri tarafından takdirle ve minnetle karşılanan derneğe, başarılı çalışmaları sonucunda 2008 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü verildi. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) danışma üyesi olan ve Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile ortak çalışmalar yürüten dernek, yoksulluğun uğradığı her yerde ve her durumda görev aldı. Geride bıraktığı 12 yılın ardından çalışma alanını 7 kategoride sınıflandıran Kimse Yok Mu, insani yardım, kalıcı yardımlar, afet yardımları, eğitim, sağlık, yetim yardımları ve temiz su alanlarında sadece Türkiye'de değil, dünyada pek çok ihtiyaç sahibinin problemini kalıcı olarak çözdü.

    Dernek, Türkiye'deki 40 şubesinden birinin bulunduğu Antalya'da 2006 yılından beri faal. Sadece bu yıl Antalya'da 3 bin aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırıldı, bin 30 aileye ise devamlı yardım yapılıyor. Bunların yanı sıra yine sadece bu yıl 150 civarında katarakt, 11 su kuyusu, 35 de yetim bağışı toplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Kimse Yok Mu'nun İstanbul'da bulunan genel merkezine gönderildi. Şubat ve nisan aylarında Suriyeli mülteciler için de 2 TIR dolusu gıda, giyim, battaniye, temizlik malzemesi Kilis ve Gaziantep'e gönderildi.

    Kimse Yok Mu'nun topladığı yardımların yüzde 65'ini yurt içindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını ifade eden Antalya Şube Müdürü Yaşar Said Tunç, derneklerinin yardım toplama izninin Bakanlar Kurulu tarafından iptal edilmesinin Antalya ve ilçelerinde telafisi güç mağduriyetlere yol açacağını söyledi. Tunç, "Kimse Yok Mu'ya yapılan bir zulümdür. Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla sadece Antalya ve ilçelerinde binlerce aile, yetim ve öğrenci mağdur olacaktır. Kararın duyulmasıyla birlikte bağışçılarımız, gönüllülerimiz ve mağdur ailelerden yoğun telefon gelmekte. Kimse alınan bu karara inanmak istemiyor. Tepkilerini ağır ifadelerle dile getiriyorlar. Dileğimiz o ki bu yanlıştan derhal dönülür ve Kimse Yok Mu'nun iptal edilen izni geri verilir." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.