Kimse Yok Mu Derneği Maden’de Yüzleri Güldürdü

Kimse Yok Mu Derneği Maden’de Yüzleri Güldürdü

Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şubesi tarafından Maden ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi 30 aileye gıda ve giyecek yardımı yapıldı.

Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şubesi tarafından Maden ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi 30 aileye gıda ve giyecek yardımı yapıldı. Şube Başkanı Şemsettin Çelik, dernek olarak muhtaç insanlara el uzatmaya devam ettiklerini ifade etti.

Kimse Yok Mu Derneği Elazığ Şube Başkanı Şemsettin Çelik, belirli aralıklarla dünyanın mazlum insanlarına olduğu gibi Türkiye’nin birçok yeriyle birlikte Elazığ’da da kimsesizlerin kimsesi olmayı sürdürdüklerini ifade etti. Çelik, “Yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda Nisan ayında Maden ilçemizde yardım programı düzenledik. Bu ilçemizde ihtiyaç sahibi mağdur ailelerin öğrencilerine ücretsiz ders takviyesi veren ve yaptığı sosyal faaliyetler ile öğrencilerin yetişmesine destek veren Alparslan Arslan Okuma Salonu yetkililerinin belirleyerek bize ulaştırdıkları ihtiyaç sahibi ailelerin sosyal incelemeleri yapılarak, yardım kararı aldık. Bu ailelere ulaştırılacak gıda ve giyimden oluşan yardım paketlerimiz bizzat yönetim kurulu üyelerimiz ve gönüllülerimiz tarafından hazırlanarak maden ilçemize götürülmüştür. İhtiyaç sahibi bu ailelerimize yardımlar, makbuzları imzalatılarak bizzat giden gönüllülerimiz tarafından kendilerine teslim edilmiştir. Yardımlar ulaştırılırken, bu ailelerimizin mutlulukları, sevinçleri ve duaları gözlerimizi yaşarttı ve bu yardımların ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kere daha hatırlattı.” dedi.

Yardım organizasyonuna katılan dernek gönüllüsü Hayrettin Demir ise belirli aralıklarla iştirak ettiği yardım çalışmasının farklı manevi duygular yaşattığını dile getirdi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) ’Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ hadisi şerifini anımsatan Demir, “İnşallah bu türlü mağdur ailelerimizin ellerinden tutmaya ve ihtiyaçlarını gidermeye imkânlarımız ölçüsünde devam edeceğiz.” dedi. Okuma Salonu Müdürü Mustafa Arslan da Kimse Yok Mu Derneği ile düzenledikleri organizasyonun ihtiyaç sahibi aileleri sevindirdiğini kaydetti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.