Kimse Yok Mu Derneği Evi Yanan Aileye Destek Oldu

Kimse Yok Mu Derneği Evi Yanan Aileye Destek Oldu

Kimse Yok Mu Derneği Siirt şube yetkilileri gıda kolisi teslim etmek amacıyla girdiği evde karşılaştıkları manzara karşısında adeta şoke oldu. Mağdur ailenin evlerinin bir gün önce yandığından haberi olmayan dernek yetkilileri, aile için...

Kimse Yok Mu Derneği Siirt şube yetkilileri gıda kolisi teslim etmek amacıyla girdiği evde karşılaştıkları manzara karşısında adeta şoke oldu. Mağdur ailenin evlerinin bir gün önce yandığından haberi olmayan dernek yetkilileri, aile için seferber oldu.

Şube müdürü Beşir Çoban, "Yangından dolayı evdeki tüm malzemeler kullanılamaz hale gelmiş. Yangın olduğundan haberimiz yoktu. Gıda kolisi teslim etmeye giderken evin yandığını öğrendik, o anda çok şaşırdık. Fakat yangın sonrası karşılaştığımız başka bir manzara mucizeye tanık olmamıza vesile oldu. Yangın ortasında kalan bir Kur’an-ı Kerim kül olan eşyalar arasında sağlam çıkan tek nesne oldu. Kur’an-ı Kerim’in sarılı olduğu namazlık ve tülbent dahi kül olurken Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e hiçbir bir zararın gelmemesi Kur’an-ı Kerim’in Yüce Allah’ın koruması altında olduğunu bize bir kez daha göstermiş oldu." şeklinde konuştu.

Devlet desteğiyle evin bir kısmı tamir edilen ailenin beyaz eşyaları, kanepe ve halıları Kimse Yok mu Derneği tarafından karşılandı. Dernek, Atalan ailesine yeni bir buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, 2 adet kanepe, temel gıda malzemeleri, 1 adet yolluk, 2 adet halı, bay-bayan giyim ile temizlik malzemeleri yardımında bulunarak ailenin kalkınmasına büyük oranda destek verdi.

Eşyaları evine teslim edilen Atalan, gözyaşlarına hâkim olamayarak bol bol dua etti. Aile bireyleri, "Yardımı ulaştıran dernek yetkililerinden Allah razı olsun, bizlere yardımcı olmasalardı bizim bu eşyaları almaya gücümüz yoktu. Oturacak halımız-kanepemiz olmadığı için yerde ne kadar oturabilirdik ki? Devletin bize yardım ettiğinden daha fazla yardımcı oldunuz. Yangın ile bir anda evsiz ve eşyasız kaldık, Derneğin bu büyük desteği sayesinde yeni eşyalara sahip olduk." dedi.

Yardım talep etmek amacıyla devlet kapısını çalan Şükran Atalan, devlet yetkililerinin kendilerine 'Suriye ve Afganlı mültecilere yardım etmekten dolayı size yeterince yardım edemiyoruz' cevabı verilmesinin kendilerinin üzüntüsünü bir kat daha artırdığını belirtti. Atalan, "TC vatandaşı olan fakir aileler ne yapsın? Ölsün mü? Biz ne olacağız, bize kim yardım edecek?" şeklinde tepkisini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.