Kimse Yok Mu, Filipinler'de Yaraları Sarmaya Devam Ediyor

Kimse Yok Mu, Filipinler'de Yaraları Sarmaya Devam Ediyor

Kimse Yok Mu Derneği, Filipinler'de geçtiğimiz Kasım ayında Haiyan tayfununun yerle bir ettiği Tacloban şehrinde kalıcı yardımlara devam ediyor. Tayfunun yerle bir ettiği bir okul yenilenirken, açılan 10 su kusuyu ise afet bölgesindeki halka...

Kimse Yok Mu Derneği, Filipinler'de geçtiğimiz Kasım ayında Haiyan tayfununun yerle bir ettiği Tacloban şehrinde kalıcı yardımlara devam ediyor. Tayfunun yerle bir ettiği bir okul yenilenirken, açılan 10 su kusuyu ise afet bölgesindeki halka önemli içme suyu kaynağı sağladı

İnsanlık dramının yaşandığı Filipinler'de afet bölgesinde Türk halkının yardımlarını afetzedelere ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği, Haiyan tayfununun üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen bölgedeki yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

Tüm dünyada temiz su projeleri üreten Kimse Yok Mu Derneği, bölgedeki salgın hastalıklara sebep olan pis sulardan dolayı 50 tane su kuyusu açmayı planladı. Şu ana kadar Kimse Yok Mu, Filipinler'deki afet bölgesinde 10 su kuyusunu açarak, halkın hizmetine sundu.

Kimse Yok Mu ayrıca afetzedeler için "Geçim Projesi" başlatmış ve gıda, temizlik, elbise yapımı, güzellik bakımı, bilgisayar donanım servisi, yiyecek ve içecek hizmetleri gibi meslek edindirme kursları açmıştı. Bu kursları bitirenlere ulusal sertifika verilerek, ülke çapında iş yerlerinde çalışma imkanı sağlanmıştı.

Tayfun nedeniyle okulların tamamen tahrip olması ve akademik takvimin kesintiye uğraması nedeniyle okullarına tekrar dönemeyen çocuklar için Kimse Yok Mu Yönetim Kurulu 14 dersliği ve 700 öğrencisi bulunan liseyi yeniledi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan şehrin önemli isimlerinden milletvekili Chua, "Afetin ilk gününden itibaren bizleri yalnız bırakmadınız. Birçok yardım kuruluşu bir kaç hafta kaldı ve gitti. Ama Kimse Yok Mu ve Türkiye iyi ki varsınız. Kimse Yok Mu'ya ülkem adına teşekkür ediyorum." dedi.

8 Kasım 2013’te Filipinler’in Tacloban şehrini, Leyte ve Samar adalarını vuran Haiyan tayfununda yaklaşık 10 bin kişi ölürken, bölgede 1,5 milyar dolarlık maddi zarar oluşmuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.