Ali Ayata

Ali Ayata

Kimilerine göre çağdaş gençlik…

Kimilerine göre çağdaş gençlik…

Dedik ya! Kimilerine göre çağdaş gençlik…

Yaşam gayesi bile belli olmayan, kültürden haberi olmayan, gelenek görenekleri ve milli hassasiyetlerini tanımayan bir GENÇLİK…

Ailevi yaşamdan yoksun, çoğulluk yerine tekçilik anlayışı güden, birlik beraberlik duygularını unutan ve bunları çağdaş yaşam olarak yorumlayan bir GENÇLİK..

Milli ve kültürel hassasiyetlerimizin yok sayıldığı kültürü, yaşam biçimlerini ve ailevi birliklerini değiştiren yozlaştıran ve bunu çağdaş bir yaşam olarak gerekçelerini sunan yoksun GENÇLİK…

Cafe denen odalarda, oyun salonlarında vaktini öldüren üretmek yerine her zaman hazır olanı seçip tüketmeyi tercih eden bir GENÇLİK…

Genç dediğimiz, geleceğe ışıkla bakmayı hayal ettiğimiz insanların en başta idealleri değişmiş durumda. Tüm akademik veya iş kariyerleri bir yana insanın ailevi hassasiyetleri ve birlik beraberlik idealleri olmalıdır.

Bizler Müslüman insanlarız. Bizim tüm dünyadan farkımız var. Bu millet Müslümanlık ile şereflendirilmiş ve bu dini en rahat şekilde yaşama imkanı Hak Teala tarafından verilmiş bir milletiz.  Ancak bize ait olmayan davranışları çağdaş olarak yorumlayıp, dinimizin emrettiğini davranışlara  yozlaşma diyen insanların sözlerine daha çok inanmaktayız.

Bu ülkede milliyetçilik çok farklı anlamda yorumlanmaktır. Ancak gerçek milliyetçilik dil, ırk ayrımı gözetmeksizin bu ülke hudutları içerisinde, bu ülkeye üretimiyle, yaptığı projesiyle faydalı olan kişi ve kişiler gerçek milliyetçilerdir.

Ecdadın bu ülkeyi bize emanet ederken her türlü milletten insanlar sırt sırta, omuz omuza savaşarak emanet etti. Ancak bizdeki emanet anlayışı değişerek başkalarına hediye etme anlayışına döndü. Topraklarımızı hediye etmedik ama kültürümüzü hassasiyetlerimizi hediye ederek aslımızı unuttuk.

Kendi hassasiyetlerimizi hediye ettiğimiz gibi bize ait olmayan, dinimizin yasakladığı, kültürümüzün kabul etmediği ne kadar kural ve yaşam şekilleri varsa hepsini koşulsuz şartsız kabul ettik.

Şimdilerde ise herkesin ideali belli çok para kazanmak…

Helal haram derdi olmayan kısa yoldan zengin olmayı benimseyen bir GENÇLİK…

Ama şu bilinmelidir ki aile zenginliği olan insan dünyanın en zengini olan kişidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali Ayata Arşivi
SON YAZILAR