Hâlid Şen

Hâlid Şen

Kim yalan söylüyorsa çıksın ortaya!

Kim yalan söylüyorsa çıksın ortaya!

Organize ve Büsan Sanayi sitelerindeki işyerlerine zaman zaman ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu sanayilerde Konya’nın yükünü çeken firmalarla görüşüyoruz. Zira Karatay Sanayi’de bulunan, büyük firmalara çalışan küçük üretici ile de görüşüyoruz. Son seçim öncesi umut ile seçim sonucunu bekleyen sanayici, umduğunu bulamadı…

**

Seçimin ertesi hafta piyasada iyimser bir hava oluşsa da üretici şu an perişan bir halde. Piyasada iş yok, para zaten yok.

**

Asılanda uzun dönemdir sanayicinin sıkıntısı vardı. Piyasada para yok. Firmalar bankaların ipoteği altında. Sektör temsilcileri bir balon gibi şişiriyorlar sanayiciyi. Odalar haber servis ediyorlar, ‘Ülke kötü gidiyor ama Konya sanayisi büyüdü, bizi teğet geçti’ diye… Peki bu sanayici neden sızlıyor? Sanayici mi, yoksa onların temsilcileri mi (parti taassubu ile) yalan söylüyor?

** 

Aslında herkes işlerin hiç de iyi gitmediğini biliyor fakat maksat ‘istikrar sürsün!’.

**

Bir sanayici abimizin sözleri ile bitirelim bu mevzuyu: “Sanayicilerde şu an para yok. İthalat ve ihracat yapanlar zarar ediyor. Kurlar yükseldi. Birçok firma ham madde ihtiyacını dışarıdan karşılıyor. Döviz yükselince maliyetler arttı. Şu an piyasada tahsilat sıkıntısı da var. Zincirin halkaları gibi herkes birbirine bağlı. Bir yerde yaşanan aksaklık birçok kişiyi etkiliyor. Rahat nefes almak için birçok sanayici bankalara koşuyor. Müşteri çekiyle kredi çeken esnaf var. Nakit ihtiyacını karşılamak için sanayici bankaya gidiyor. Küçülmeye giden firma sayısı hayli fazla. Bir çok firma da batıyor. Bankalar dükkanlara ortak oldu.”

 

BAŞÖRTÜLÜ PİYANGO ÇEKİLİŞİ

Geçtiğimiz haftalarda defalarca yazdık; ‘Konya caddeleri simitçiye yasak iken piyangocuya serbest, neden?” Yazılarımız ve paylaştığımız fotoğrafların da halk nezdinde karşılığının olduğunu gördük. Zafer Meydanı’nda 4 Milli Piyango bileti satıcısının bulunduğu kareyi fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştık. Bu kare yüzlerce kişi tarafından paylaşılarak belediye yetkilileri uyarıldı.

**

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi belediyeden bir ses çıkmadı, halkın talepleri de göz ardı edildi. Umarız bundan sonra talepleri göz ardı etmezler.

**

Aslında halktan kopuk idare işin başında olunca yerelde de aynısı yaşanıyor. Diyanet haram diye fetva yayınlanırken yılbaşı gecesi Milli Piyango çekilişi başörtülü kızlara yaptırıldı. İdare tarzımızı en iyi özetleyen bir tablo oldu bu…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR