Süleyman Küçük

Süleyman Küçük

Kim Demiş Birlik Beraberlik Var Diye

Kim Demiş Birlik Beraberlik Var Diye

Dün haber ajansları basın yayın kuruluşlarına Konya büyükşehir ve ilçe belediyeleri hakkında 2 haber geçti.
Birincisi İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) ortaklığında düzenlenen ve iki gün sürecek olan ve “Büyükşehir Nasıl Yönetilir” sorusuna, büyükşehir belediye başkanları ve konusunda uzman birbirinden seçkin akademisyenler tarafından cevap verilecek “25. Yılında Türkiye’de Büyükşehir Yönetimi Ulusal Kongresi” nin açılış bölümünde İçişleri Bakanının konuşması.
İkincisi ise dün sabah saatlerinde Kampüs’ten şehir merkezine gelen 132 nolu tramvayda hareket halinde iken Su Deposu durağı yakınlarında yangın çıkması dolayısıyla seferini yapamaması.
Her iki mesele da aslında Konya’mızı ve Konyalıları yakından ilgilendiren bir konu olmasına rağmen hemen her fırsatta, her konuda açıklama yapmayı iş zanneden ve şehrin yönetimini, belediyeyi/belediyeciliği billboard reklamcılığından ibaret gören, yaptıkları/yapacakları her faaliyeti billboardların arkasına sığınarak açıklama yaptıklarını zanneden büyükşehir ve ilçe belediyelerince bu konularda nedense ve nasıl oldu ise açıklama yapılmadı.
Ankara’da ki toplantının açılış gününde basın ajanslarından gelen bilgiye göre İçişleri Bakanı Atalay toplantıya katılmayan/katılımı sağlamayan Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarını ağır sayılabilecek ifadelerle eleştirmiştir.
Her fırsatta aralarındaki uyum ve yardımlaşmadan bahseden Konya Büyükşehir Belediye Başkanının açış konuşmasını da yaptığı toplantıda İçişleri Bakanı, başkanın/başkanların gözlerinin içine baka baka “Büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyeleri arasında iletişim problemi olmaması gerektiğine değinerek, Özellikle farklı siyasi partiler arasında çeşitli problemler yaşandığına şahit oluyoruz. Bu konuda iletişim kurma ve ağabeylik yapma görevi, Büyükşehir belediyelerinde olmalı. İletişim kopukluğu olursa vatandaş da zarar görür. Büyükşehirlerin mail ve idari yapılarını yeniden gözden geçirip, görev dağılımı ve yetkilendirme konusunda birtakım düzenlemelere gideceğiz” demiştir.
Hadi bakalım Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları Bakanın sözünün gereğini yapın ve aranızda ayrılık gayrilik olmadığını gösterin.
Diğer konu olan tramvaylar ile tramvayların elektrik trafolarının teknik ömürlerini doldurması yanında artık ekonomik ömürlerini de doldurmuş olmasıdır ki konu sadece belediyeleri ilgilendirmiyor.
Tehlike vatandaşın can ve mal emniyetini etkileyecek kadar büyümüş durumda.
Konu ile ilgili teknik odaların bugüne kadar yaptıkları muhtelif uyarı ve taleplere kulak tıkayan ilgililer, eğer İçişleri Bakanının söylediği değişiklikler gerçekleşirse; ekonomik ömürlerini doldurmuş ve gittiği yere kadar mantığıyla hala seferde tutmaya devam ettirdikleri tramvaylardaki yangınların hasar bedellerini ceplerinden ödemeyle karşı karşıya kalacaklardır.
Yol yakınken ilgililerin uyarıları inşallah karşılık bulur.
-------------
“Allahümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa'bane ve bellığnâ Ramazân”
"Ey Rabbimiz! Bize Receb'i ve Şa'ban'ı mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaşdır" duasıyla, milletimizce “mübarek üç aylar” diye tabir edilen kutlu Recep, Şaban ve Ramazan aylarının iklimine girmemiz münasebetiyle Regaip Kandilinizi tebrik ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Küçük Arşivi
SON YAZILAR