Kilis'e 4 roket mermisi düştü

Kilis'e 4 roket mermisi düştü

Kilis'e 4 roket mermisi düştü. 2 ev 2 iş yerine isabet eden mermilerin Afrin'den atıldığı öne sürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik başlattığı operasyonun ardından, gece saatlerinde Kilis'e 4 roket mermisi düştü.

Mermiler, Ekrem Çetin mahallesindeki 2 ev ile 2 işyerine isabet ederek patladı. Saldırıda bir kadın yaralanırken, patlamayla birlikte iki katlı evde yangın çıktı. Ev ve işyerlerinin camları kırılırken, park halindeki araçlarda da hasar meydana geldi.

 

Saldırının ardından bölgeye itfaiye, sağlık ve güvenlik görevlileri sevk edildi. Yaralı kadın, ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülürken, itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

VALİ TEKİNARSLAN: BİZE 1 TANE ATANA BİZ 100 TANE ATACAĞIZ

 

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Kara ile birlikte roketlerin atıldığı mahallede inceleme yapıp, bilgi aldı. Vali Tekinarslan, şunları söyledi:

 

"Herhangi bir can kaybımız yok, bir yaralımız var. Eve isabet edip, yangın çıkmış, itfaiyemiz yangını söndürmüş. Can kaybımız yok. Allah tekrardan esirgesin. Ne gerekiyorsa, biz de yapacağız. Bize 1 tane atana, biz 100 tane atacağız. Merak etmeyin. Bize yapılan hiçbir tehdide, saldırıya boyun eğecek değiliz."

SINIR BÖLGESİ 'ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ' İLAN EDİLDİ

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, TSK'nın hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı başlatıldığı hatırlatıldı.

 

Bu kapsamda, kamu güvenliği ve esenliğinin korunması maksadıyla bazı kararlar alındığına değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"Kilis'in merkez ilçe mülki sınırları içerisinde yer alan Akçabağlar, Demirışık, Doğançay, Tahtalı, Duruca, Beşenli Köyü ile Aşağı ve Yamaç mezraları, Hacipoğlu, Süngütepe, Kocabeyli, Saatli, Güneşli, Mağaracık, Çalkaya, Bulamaçlı, Gözkaya, Gülbaba, Çerçili, Hisarköy, Deliosman köylerinde ve kırsalında, Zeytin Dalı Harekatı'na karşı olası terörist eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızı korumak ve söz konusu terörist faaliyetlere karşı gerçekleştirilebilecek önleme harekatlarının selameti bakımından 20 Ocak Cumartesi günü saat 24.00'ten itibaren 3 Şubat Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar olmak üzere 15 gün özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Söz konusu bölgede yerleşik olan vatandaşlarımız haricinde belirtilen süre içerisinde özel güvenlik bölgesine giriş, kolluk makamlarınca verilmiş izinler dışında yasaklanmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.