Kılıç'tan Bahar Sezonuyla İlgili İşletmecilere Tüyolar

Kılıç'tan Bahar Sezonuyla İlgili İşletmecilere Tüyolar

Ardahan Sanayici ve İşadamları Derneği(ARSİAD)Yönetim Kurulu Başkanı Ergül Kılıç, Ardahanlı esnaf ve iş adamlarına baharın gelmesiyle birlikte işletmecilerin yaz turizmiyle ilgili neler yapabileceği hakkında bilgi verdi.

Ardahan Sanayici ve İşadamları Derneği(ARSİAD)Yönetim Kurulu Başkanı Ergül Kılıç, Ardahanlı esnaf ve iş adamlarına baharın gelmesiyle birlikte işletmecilerin yaz turizmiyle ilgili neler yapabileceği hakkında bilgi verdi. ARSİAD Toplantı Salonu'nda basına açık gerçekleşen toplantıda çok sayıda esnaf ve iş adamlarına yaz sezonuyla ilgili tüyolar verdi.

    Konuşmasında Kılıç, "Ardahan Sanayici ve İş adamları Derneği olarak istihdam için yaptığımız araştırmada Ardahan Çevresindeki geniş arazileri ormanları sezonluk da olsa potansiyel olarak kullanmaya başlama zamanının geldiği bir dönemdeyiz. Bunun en güzel örneği de 'Mesire Alanlarının' oluşturulmasıyla olacağı kanısındayım. Nedir mesire yerleri? 5 Mart 2013 günü resmi gazetede yayınlan yönetmenlikte bu alanları şöyle tarif etmektedir. Toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkân vermek amacıyla Orman Genel Müdürlüğünce tesis edilecek ve mevcut mesire yerlerinin ayrılması, onanması, planlanması, planlarının uygulanması, geliştirilmesi, işletilmesi, işlettirilmesi, yönetilmesi şeklinde tanımlanmaktadır.bu alanlardaki tadilatlar ve Her türlü düzenleme doğal eko-sisteme uygun olarak yapılır." dedi.

    Kılıç, "İdarece belirlenen maksat dışında herhangi bir faydalanmaya müsaade edilmez. Bilindiği üzere herkesin konuştuğu ve hemfikir olduğu noktalardan biride Ardahan'ın sosyal kültürel alanlarının yetersiz oluşu. Var olan alanların mesela piknik alanlarının kullananlar tarafından kirletilmesi orman içlerinde oluşturulan alanlarda alkollü içeceklerin tüketilerek , şişelerin çöplerinin etrafta dağınık olarak durması, yapılan sosyal alanların (kamelyaların Oyun parklarının vb.) hor kullanarak tahrip edilmesi ve güvenlik denetim kontrolünün yetersiz olması düşünüldüğünde bu alanların yönetmenliğe uygun olarak işletmelere verilmesinin sağlanması temizlik açısından doğanın korunması ve sosyal kültürel alanların halkın hizmetine sunulmasına ,doğal alanların yarınlara aktarılmasında büyük rol oynayacaktır. Bu sayede dolaylı olarak iş olanakları da artış gösterecektir. 'A tipi Mesire Alanlarını' toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkan vermek maksadıyla yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip, günübirlik kullanım imkanı yanında gecelemeye de imkan sağlayan, çadır, karavan, motor-karavan ve kır evi, kır lokantası, kır kahvesi gibi çok katlı olmayan, doğa ile uyumlu yapı ve tesisler ile yöresel ürünler sergi ve satış yeri, piknik üniteleri, kameriye ile diğer rekreasyonel yapı ve tesisleri ihtiva eden mesire yerlerini, koruma-kullanma dengesi içerisinde, hangi alanların ne şekilde ve hangi maksatla kullanılacağını ve korunacağını belirlenmesidir. Aslında ilimize bu tür alanların kazandırılması farklı illerdeki Ardahanlıları ilimize sezonluk da olsa tatil için gelmeye teşvik edecek ilin çehresinin değişmesine,farklı işletmelerin açılmasına öncülük sağlayacaktır." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.