Kılıçdaroğlu'ndan Çiçek'e: Çıkıp Milletin Huzurunda Benden Özür Dileyeceksin

Kılıçdaroğlu'ndan Çiçek'e: Çıkıp Milletin Huzurunda Benden Özür Dileyeceksin

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’e seslenerek “Çıkıp milletin huzurunda benden özür dileyeceksin.” dedi.Partisinin bölge toplantısı için Edirne’ye...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’e seslenerek “Çıkıp milletin huzurunda benden özür dileyeceksin.” dedi.

Partisinin bölge toplantısı için Edirne’ye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda partililere hitap etti.

Parlamentoda, oluşturulan soruşturma komisyonunda yolsuzluğa bulaşmış 4 bakanın ifade vermeye gelmeden önce bir olayın olduğunu anlatan CHP lideri, “Mahkemeden bir karar çıkardılar, bakanların soruşturma komisyonuna verdiği ifadeler, medyada yer almasın, diye medya yasağı getirdiler. Bunun üzerine ben bir açıklama yaptım. Parlamentoyu ve başkanını göreve çağırarak 'parlamento yolsuzluk yapanların hırsızların hamisi olmamalıdır' dedim. Parlamentonun itibarını önce Meclisin Başkanı'nın koruması gerektiğini söyledim.” dedi.

Kendisinin açıklamayı 26 Kasım günü saat 11.0’de yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Sayın, Çiçek yurt dışından beni eleştirdi. 25 Kasım 2014, saat 19.43, Anadolu Ajansı bir haber geçiyor. Diyor ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nın yazısı üzerine Ankara Mahkemeleri yayın yasağı getirdi. Ve ben ertesi gün saat 11.00’de konuşuyorum. Düzeltme yapıldı mı diye, arkadaşlarıma soruyorum. Hayır. TBMM Başkanlığı yazısı üzerine bu yayın yasağı getirildi, diye. 11.00'de açıklama yapıyorum. Parlamento'nun itibarını korumaya çalışıyorum. TBMM yolsuzluk yapanların hamisi olamaz, diyorum. Meclis Başkanı'ndan yine tık yok. Aradan bir süre geçiyor, Meclis Başkanı itiraz ediyor. Ben böyle bir şey yapmadım, diyor. Saat 16.11 düzeltme yapılıyor.” diye konuştu.

“Peki ben açıklama yapmasaydım sen o düzeltmeyi yapacak mıydın?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Yapmayacaktın. Şimdi Cemil Çiçek’e açık bir çağrıda bulunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıkça çıkıp, milletin huzurundan özür dileyeceksin. Parlamento'nun itibarını koruyan, benim. Parlamento'nun itibarını ayaklar altına alan sensin. Ben o açıklamayı yapmasaydım. Sen o düzeltmeyi yapacak mıydın? Yapmayacaktın. Niye ve hangi gerekçe ile yapmayacaktın? 27,5 yıl devlette çalışan birisi olarak söylüyorum. Her kurumun, yöneticisinin başına gelen kişi, her sabah o gün gazetelerde yer alan haberler konusunda bilgilendirilir. Senin de, bilgilendirildiğini çok iyi biliyorum. Neden sesin çıkmadı, itiraz etmedin? Ben söylediğim zaman sen itiraz ediyorsun. Abiden mi sen talimat alıyorsun?” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.