Kılıçdaroğlu: Mısıroğlu vatan haini, Erdoğan'ın da akıl hocası

Kılıçdaroğlu: Mısıroğlu vatan haini, Erdoğan'ın da akıl hocası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ziyaret ettiği yazar Kadir Mısıroğlu'nun bir vatan haini olduğunu söyleyerek, "Erdoğan'ın da akıl hocası" ifadesini kullandı.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Osman Kavala'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Anadolu Kültür'e yönelik 'Gezi Parkı eylemleri' suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında akademisyenlerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

"Gezi olaylarından intikam alamaya çalışıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Gezi, bu ülkenin demokrasi ve özgürlük sesidir. Gezide bu ülkenin gençleri bir diktatöre diz çöktürdüler" diye konuştu.

 

Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 'Keşke Yunan galip gelseydi' sözleri tartışmalara neden olan Kadir Mısıroğlu'na gerçekleştirdiği ziyaretin Cumhurbaşkanlığı tarafından savunulmasını eleştirerek, Mısıroğlu'nun bir vatan haini olduğunu söyledi.

Mısıroğlu için "Erdoğan'ın da akıl hocası" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a, "Bayrağına saygın varsa o görevden ayrılacaksın" çağrısında bulundu.

'BU FESLİ KADİR KİM? BİR VATAN HAİNİ, HAİNİN DE ÖTESİNDE'

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına rahmet okumak hepimizin borcudur. Diyanet İşleri Başkanı inançla siyaseti bir araya getirdi. Bir vatan hainini makamında yattığı yerde ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanlığı en gözde kurumlarımızdan bir tanesidir. Bu Fesli Kadir kim? Bir vatan haini, hainin de ötesinde. Bu aynı zamanda Erdoğan'ın da akıl hocası. Bakın ne diyor, 'Ortadoğu projesine taraftarım. ABD'nin istediği petrol. Benim istediğim hilafete geri dönmek. ABD ne alacaksa alsın. ABD bana yardımcı olacaksa ne alıyorsa alsın.' Sayın Diyanet İşleri Başkanı'na soruyorum, bu vatan hainini hangi gerekçeyle ziyaret ettin. İnsani gerekçeyle hangi şehidin evini ziyaret ettin?

— Osman Kavala 13 aydır tutuklu. İddianame yok ceza yok suç da bulamıyorlar. Gezi olaylarından intikam almaya çalışıyorlar. Gezi olayları bu ülkenin demokrasi ve özgürlük sesidir.

— İsrafta ve yolsuzlukta tam gaz gidiyorlar. Ne bulursa götürüyorlar. Bir örnek; normalde bir otomobil kilometre başına 4-5 lira benzin yakar. Bunların belediyelerindeki bir otomobil ise kilometrede 63 liralık mazot yakıyor. Aradaki para nereye gidiyor? Din, iman, ahlak diyorlar bunu yapanlarda din, iman, ahlak var mı?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.