Kılıçdaroğlu: Kediler trafolara girmesin

Kılıçdaroğlu: Kediler trafolara girmesin

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinde sandıklara sahip çıkacaklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı, partisinin Çankırı mitinginde konuştu. 7 Haziran seçimlerinde sandıklara sahip çıkacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, esprili bir dil kullanarak elektrik kesintisilerine gönderme yaptı ve "Genel Merkez'deki Şero'ya söyledim dedim ki, 'Sen bütün kedilere haber ver, hiç kimse elektrik santrallerine, trafoya girmesin' dedim. Hiç endişe etmeyin sandıklara sahip çıkacağız." dedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları;

Son 10 yılda Çankırı'dan göç eden Çankırılıların sayısı 87 bin 195 kişi. Milletvekili sayınız zaten 3'te 2'ye düştü. O da bir ikramiye olarak ilgili iktidar tarafından size verildi. Dedi ki zaten göç var, dolayısıyla sizin milletvekili sayınız da düştü.

2003'te 15 bin 558 aile tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Bugün 9 bine düştü. 7 ilçenizde adliye kapatıldı. Ne gerek var dediler. Nasıl olsa Çankırılıların oyları çantada keklik, sırtına binip dövsen de oyunu bana verir diyor. Bu geleneği sürdürecek misiniz? Size ne verdiler Allah aşkına? O zaman hepimiz şapkamızı önümüze koyup düşüneceğiz. Siz onlara iktidar, vekil verdiniz. Verdiğiniz vekil, millet için dedil cebini doldurmak için çalıştı.
Çankırılı kardeşlerimize söylüyorum, işsizlik var. 13 yıldır iktidardalar. 6 milyon 350 bin işsizimiz var. Sorarsanız, 'Efendim biz yol yapıyoruz' diyorlar. Yol yapmayan hükümet var mı? Köprü yapmayan hükümet var mı? Her hükümet köprü yapar. Hükümetlerin asıl varlık nedeni şudur; yoksulluğu, işsizliği bitirmek, refah içinde bir toplum yaratmak. Onlar iktidarı, ceplerini doldurmak için düşünüyorlar. Biz iktidarı halk zenginleşsin diye düşünüyoruz.

Sizin çocuklarınız işsiz kaldığında KPSS'ye giriyorlar acaba iş bulabilir miyiz diye. Ankara'da oturan beylerin çocukları hiçbir sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. Bu gerçeği bile bile, hala Çankırı, 'biz artık harama, yalana ortak olmak istemiyoruz' diyecek mi?

Her türlü dümeni yapıyorlar. israf var. Vicdanı olan bazıları diyor ki, bu kadar israf olmasaydı vergiye bile gerek olmazdı diyorlar.

Ankara'daki beylerden birisi israf için kimi gerekçe gösterdi? Papa'yı gösterdi. Bu müslüman değil miydi? Papa'yı niye gösteriyor? Sevgili Peygamberimizi niye göstermiyor? Nasıl yaşayadığını niye anlatmıyor?

Bunu anlatmamın nedeni şu; bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, gidip sağda solda konuşuyorlar 'Kılıçdaroğlu gelirse şunu yasaklayacak, bunu yasaklayacak' diye. Hiç kimse endişe etmesin, Kılıçdaroğlu insan dostudur, yüreğinde insan sevgisi vardır. 

"CHP GENEL MERKEZ'DEKİ ŞERO'YA DEDİM Kİ..."

Genel Merkez'deki Şero'ya söyledim dedim ki, 'Sen bütün kedilere haber ver, hiç kimse elektrik santrallerine, trafoya girmesin' dedim. Hiç endişe etmeyin sandıklara sahip çıkacağız. Ama sizden bir isteğim var, sandığa giderken geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşı ikna edeceksiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.