Kılıçdaroğlu: FETÖ'cü bir tane siyasi yok mu?

Kılıçdaroğlu: FETÖ'cü bir tane siyasi yok mu?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gazeteciler Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Ahmet Altan'a müebbet hapis cezası verilmesine ilişkin "FETÖ'cü diye gazeteci, baklavacı, sanayici, esnaf, memur, profesör, polis buldun, bir tane siyasi yok mu? Aynı menzile yürüyenler ne

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.  Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar şöyle:

"14 şeker fabrikası önümüzdeki süreçte özelleştirilecek. Buradan orada çalışan işçi kardeşlerimize sesleniyorum. Sizin hakkınızı CHP'den başka koruyan parti var mı? Yıllarca özelleştirmelerin Türkiye'ye ne kadar haksızlıklar yaptığını anlattık. Özelleştirmelerin faturasını doğu ve güneydoğu ağır ödedi. Fabrika kalmadı orada.

2019'un en temel aktörleri kadınlar olacak. Kadınlar Türkiye Cumhuriyeti'ne demokrasiyi getirecekler. Kadınların demokrasi konusunda duyarlı olmaları gereğin de ötesinde zorunluluktur. 15 yıldır ülkeyi yönetip de yoksulluğu bitiremeyenlere oy vermeyin. 4 yılda bu ülkede yoksulluğu bitireceğiz. Bütün kadın kardeşlerimize sesleniyorum.

"Her çocuk devlet yurdunda kalacak"

'6 yaşındaki çocukla evlenilebilir' diye fetva veren, onlara da destek veren iktidara asla ve asla oy vermeyin. '6 yaşında çocuk evlenebilir' televizyonlarda söylüyor. Kimseden ses yok. Çocuklarınızı seviyorsanız, bu anlayışı Türkiye'ye getirmek isteyenlere asla ve asla ödün vermeyin. 

Çocuk istismarlarına en ağır cezayı getireceğimizi iki hafta önce söyledik. Kız çocuklarının okuması için ailelere özel destek vereceğiz. Çocuklar sadece devlet yurdunda kalacak. Özele teslim etmeyeceğiz çocukları. Bir yıl içince her çocuğun gidebileceği yurdu olacak. Taşımalı eğitime son vereceğiz.

"En az yüzde 60 oy alacağız"

50+1 diyorlar, kabul etmiyorum, en az yüzde 60.  YSK içindeki çete dahi bizim başarımıza gölge düşüremesin. Mühürsüz oy pusulaları geçerlidir diye karar aldılar mı? Kanuna aykırı mı? Aykırı. Bir araya geldiler mi? Geldiler. Vallahi de billahi de siz çetesiniz. Talimat alan çeteyi de ilk kez görüyorum. Muhalefet şerhi koyan bir kişiye ise saygı duyuyorum. YSK'nın içindeki çetenin dahi bütün oyunlarına rağmen en az yüzde 60'ı alacağız ve bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. 

"FETÖ'cü bir tane siyasi yok mu?"

Biz adaleti, hakkı ve hukuku 80 milyon için değil sadece, bütün dünya için isteyeceğiz. Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan, Ahmet Altan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Bunlar hangi cebir ve şiddeti kullandılar? Hem cebir hem şiddet diyor. Bunların elinde benim bildiğim kadarıyla sadece kalem var, silah yok. Birisine saldırmadılar, öldürmediler. Niye bunlar cebir ve şiddetten mahkum ediliyorlar? Ben az önce okuduğum gazetecilerin hiç birisi CHP'ye oy vermemiştir ama biz düşünce özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağız dedik. Karar, saraydan alınan talimatla verilen bir karardır. Yargı, bağımsız değil. Kimisine makam, kimisine mevki, kimisine milletvekilliği sözü veriliyor ve satın alıyor. Satılan yargı, yargı değildir. Satılan hakim de hakim değildir. FETÖ'cü diye suçluyorlar. FETÖ'cü diye gazeteci, baklavacı, sanayici, esnaf, memur, profesör, polis buldun, bir tane siyasi yok mu? Bu aynı menzile yürüyenler nerede? Nerede bu FETÖ'cüler? FETÖ'nün siyasi ayağını çıkarmayanlar, tarihin en şerefsiz insanlarıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.