Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın Talimatla Belli Operasyonlar Başlatması Doğru Değil

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın Talimatla Belli Operasyonlar Başlatması Doğru Değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün sahurda emniyet ekiplerine düzenlenen operasyonları doğru bulmadığını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın, talimatla belli operasyonlar başlatmasını doğru bulmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün sahurda emniyet ekiplerine düzenlenen operasyonları doğru bulmadığını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın, talimatla belli operasyonlar başlatmasını doğru bulmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kin üzerinden adalet bulunamaz. Kin eksenli adalet görülemez. İntikam güdüsü ile adalet bulunamaz." dedi.

Isparta'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti. Burada kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'da barışın sağlanması için Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi gerektiğini söyledi. 'Sözü dinlenmeyen, her ülke tarafından dışlanan bir Türkiye olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Ortadoğu'ya silah göndererek elini kana buladığını iddia etti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, içinde gül lokumu bulunan bir kutuyu Kılıçdaroğlu'na sunarken, "Ayakkabı kutusu değil arkadaşlar" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Daha sonra Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ITSO) ziyaret eden ve burada Başkan Şükrü Başdeğirmen'den el dokuması halı alan Kılıçdaroğlu, il binasına geçti. Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Emniyet mensuplarına yapılan operasyonla ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Biz sabaha karşı eşinin, çocuğunun önünde polislerin gözaltına alınması, ellerine kiminin önden kiminin arkadan kelepçe takılmasını, onların sorgulanmak üzere bir yerlere götürülmelerini insan hakları açısından doğru bulmuyoruz." dedi.

CHP olarak, düşüncesi ve görüşü ne olursa olsun insan hakları çerçevesinde aynı şeyleri düşündüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bazısı bize şunu söyler. Efendim onlar yaptılar bunlar da yapsınlar. Biz buna karşıyız. Orada da hata vardı, burada da hata var. Biz doğrulardan yana, insan haklarından yanayız. Biz sabahın köründe evlerimizin basılmasını istemeyiz. Çoluk çocuğumuzun yataktan kalkmasını istemeyiz. Eğer bir demokraside de bunlar yapılıyorsa o demokrasi yapay demokrasidir. Tutarlı sağlıklı bir demokrasi değildir. Yapılan operasyonlar 17 ve 25 Aralık operasyonunu kapatmaya yönelik veya onlardan intikam almaya yönelik operasyonsa bu zaten tümüyle yanlıştır. Hangi demokraside yolsuzluk yapandan hesap sorulmamıştır, yolsuzluk yapanları yakalayanlardan hesap sorulmuştur. Tam tersine siyasilerin demokrasilerde hesap verme yükümlülükleri vardır. Hem yolsuzluk yapacaksın, açığa çıkacak. Yolsuzluğu açığa çıkaranlardan intikam alacak ve devletin gücünü kullanacaksın. Bunu doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz. Bizim dünya görüşümüz bellidir." şeklinde konuştu.

"KİN ÜZERİNDEN ADALET BULUNMAZ"

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Başbakan Erdoğan'ın talimatla belli operasyonları başlatmasını doğru bulmuyoruz. Kin üzerinden adalet bulunamaz. Kin eksenli adalet görülemez. İntikam güdüsü ile adalet bulunamaz. Yolsuzluk yaptın ortaya çıkardılar. Görevleri bu. Yapmasalar suç işlerlerdi. Bu tür operasyonları doğru bulmuyoruz. Varsa bir şey savcı harekete geçer, ifadesi alınır. Ciddi deliller mahkemeye gönderilir. Tutuklanır. Biz de neyin ne olduğunu görürüz. Kin üzerinden intikam alma düşüncesi ile devlet harekete geçirilmez. Çocukların önünde kelepçeleyeceksiniz. O çocuklar devlete saygı duymazlar. Böyle devlet olmaz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.