Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet Tarihinde İlk Kez Dokuz Parti Bir Araya Geldi

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet Tarihinde İlk Kez Dokuz Parti Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinde ilk kez dokuz partinin bir isim için bir araya geldiğini belirterek, bu ismin de cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu söyledi.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kemerhisar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinde ilk kez dokuz partinin bir isim için bir araya geldiğini belirterek, bu ismin de cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kemerhisar beldesinde gerçekleştirilen 14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali'nin açılışını yapmak üzere Niğde’ye geldi. 14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali’nin açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için "Bir siyasi partinin genel başkanı mı olmalı, vatandaşları ayıran biri mi olmalı yoksa tarafsız biri mi olmalı? Cumhurbaşkanı tarafsız biri olmalı, bütün siyasi partilere ve bütün vatandaşlarına eşit mesafede olmalı. Böyle birisi var; adı Ekmeleddin İhsanoğlu." dedi.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının taşıması gereken özelliklerini ise şöyle sıraladı: "Cumhurbaşkanı adayı Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmalı, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkmalı. O yetiyor mu yetmiyor; cumhurbaşkanı adayının geçmişi temiz olmalı, yüksek ahlaki değerlere sahip olmalı. Yetiyor mu yetmiyor; cumhurbaşkanı adayı az ve öz konuşmalı yerinde konuşmalı. Cumhurbaşkanı adayının hem batıda hem doğuda saygınlığı olmalı oturduğu koltuğu doldurmalı. Hem batı hem doğu bu gerçek bir cumhurbaşkanıdır demelidir. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan bizim bayrağımızı bizim vatanımızı, ülkemizi temsil ediyor. Cumhurbaşkanı adayı doğu ve batı onun için oraya oturacak kişi temiz, arı, duru, bilgili birisi olmalı; kadın erkek ayrımı yapmamalı, bütün insanları sevmeli, dünya görüşü ne olursa olsun hiçbir vatandaşını ayırmamalı. Onun için bu topraklar bereketli topraklardır. Bu topraklara huzuru, barışı ve dostluğu ekmek için gelin hep birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu diyelim."

Bir cumhurbaşkanı adayının neden ağırlığı olması gerektiği konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu’yu görüyorsunuz, Suriye’de insanlar birbirini öldürüyor, Irak’ta öyle, Gazze’yi görüyoruz çocuklar öldürülüyor. İçimiz kan ağlıyor. Başbakanlık koltuğunda oturuyor, sabah akşam konuşuyor, konuşmayla sorun çözülür mü? Çözülmez. İş yapacaksın iş. İsrail’i kınayacaksın, İsrail ile ilgili bir şey yapacaksın. Malatya’daki Kürecik istasyonunu kapatacaksın. Kapatıyor mu kapatmıyor, konuşuyor. O bölgede hiçbir ağırlığımız yok. Eskiden Ortadoğu’da birinin burnu kanasa 'gelin araya girin bizi barıştırın' derlerdi. Şimdi öyle mi. Üç büyük merkezde büyükelçimiz yok. Telaviv, Şam ve Kahire'de büyükelçimiz yok." şeklinde konuştu.

IŞİD terör örgütünün 49 Türk vatandaşını rehin aldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bizim vatandaşlarımızı rehin alan IŞİDse neden Başbakan 'bu örgüt terör örgütüdür' demiyor. Türk bayrağını indirdiler. Milleti ayıran adamdan, milletini tokatlayan adamdan, milleti ayrıştıran adamdan milletin adamı olmaz. Her vatandaş sandığa giderken elini vicdanına koyacak. Biz siyasi parti lideri seçmiyoruz. 9 siyasi parti bir araya geldik ve Ekmeleddin İhsanoğlu dedik. Cumhuriyet tarihinde ilk kez dokuz parti bir araya geldik. Bu ülkenin geleceği bizim için önemli dedik. Bu ülkeye karşı ve çocuklarımızın geleceğine karşı sorumluluğumuz var. Huzurlu bir Türkiye için kavgadan yana değil barıştan yana olmalıyız. Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanı koltuğuna oturduğunda Ortadoğu’daki yangının nasıl söndüğünü hep birlikte göreceğiz. 57 Müslüman ülkeyi yönetmiştir. Ekmeleddin İhsanoğlu Filistin’deki kavgayı bitirmiştir, Kudüs nişanı ona verilmiştir. Onun dirayetli yönetimi ile 'gel cumhurbaşkanlığı koltuğuna otur ve İslam dünyasındaki kavgayı bitir' dedik." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.